Ο Κασσελάκης απαντά στον Κοντιάδη για το «φαινόμενο Κασσελάκη» τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ

Ο Κασσελάκης απαντά στον Κοντιάδη για το «φαινόμενο Κασσελάκη» τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ

Στην παρουσίαση του βιβλίο του Ξενοφώντα Κοντιάδη, Το «φαινόμενο Κασσελάκη» – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας, θα παραστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Το «φαινόμενο Κασσελάκη» – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας, άρχισε να γράφεται σύμφωνα με τον συγγραφέα αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στις 17 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος.

Για το βιβλίο που επιχειρεί να εξηγήσει το «φαινόμενο Κασσελάκη» θα συζητήσουν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος και ο συγγραφέας Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναρωτιέται τους λόγους στους οποίους οφείλεται η φρενίτιδα που επικράτησε στα ΜΜΕ, τα social media και σε κάθε γωνιά της χώρας για τον Στέφανο Κασσελάκη, αν είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής συνωμοσίας ή του χαρίσματος ενός νέου και άφθαρτου προσώπου.

Πολλές οι ερωτήσεις στις οποίες προσπαθεί να απαντήσει ο συγγραφέας. Πρόκειται για έναν επικοινωνιακό Blitzkrieg; Είναι μια ακραία επίπτωση της κρίσης των δυτικών δημοκρατιών και της μεταδημοκρατίας; Πώς σχετίζεται με τις μεταλλάξεις των πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ; Αποτελεί τη μεσσιανική όψη της μεταπολιτικής;

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η διαδρομή του Κασσελάκη και τα συστατικά με τα οποία κατασκευάζεται η περσόνα του, δηλαδή η εικόνα του στη δημόσια σφαίρα.

Ο συγγραφέας στηρίζει την εξήγηση του «φαινομένου Κασσελάκη» στην ανάλυση των μετασχηματισμών της σύγχρονης δημοκρατίας, των νέων επικοινωνιακών εργαλείων, της επιτάχυνσης του πολιτικού χρόνου, αλλά και των εσωτερικών μεταλλάξεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη με τίτλο “Φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας”, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ». 

Διαβάστε επίσης: Ξ. Κοντιάδης και Στ. Κασσελάκης συζητούν για «Το φαινόμενο Κασσελάκη» τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter