Ο Κικίλιας των… «επικίνδυνων αποστολών» πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδίοικηση μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρών

Ο Κικίλιας των… «επικίνδυνων αποστολών» πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδίοικηση μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρών

Αφού επιδόθηκε σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, με αυτοψία στο ρέμα του Κηφισού παρουσία φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι… νίπτει τας χείρας του σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική, μετακυλίοντας τις ευθύνες στους δήμους!

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής, που συνδέονται με την κύρια κοίτη του Κηφισού καθώς και με τα υδατορέματα Ποδονίφτη και Εσχατιάς.

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε δήλωση του Βασίλη Κικίλια ο οποίος ουσιαστικά θέλησε να αποτινάξει τις πολιτικές ευθύνες για τον σχεδιασμό και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, κάνοντας λόγο για… «ιερή υποχρέωση» προστασίας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Σε επιφυλακή για Κηφισό και ρέματα: Ποιοι δήμοι μπαίνουν σε «Ειδική Κινητοποίηση Πολιτικής Προστασίας»

«Ξεκαθαρίζω ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, αλλά έχει ιερή υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες. Και αυτό θα κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Εν ολίγοις, κατά τη λογική του Βασίλη Κικίλια, η ευθύνη φεύγει από το υπουργείο και μετατίθεται αποκλειστικά στους δημάρχους. Ο αρμόδιος υπουργός θα λειτουργεί απλά ως… εγγυητής της «ιερής υποχρέωσης» προστασίας των πολιτών, αρκεί να μην τον ενοχλήσει κανείς σε περίπτωση νέου επιτελικού φιάσκου σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Φυσικά, υπάρχει και το άρθρο 26 του Νόμου 4662/2020, που αντιβαίνει τη λογική Κικίλια, καθώς αναφέρει ότι σχετικά με τη λήψη μέτρων ορισμένης χρονικής διάρκειας (όπως η κήρυξη μίας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης), «ειδικότεροι όροι, προϋποθέσεις, κριτήρια, διαδικασίες, λοιπά τεχνικά ζητήματα και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας»

Δείτε επίσης: Επικίνδυνες… αποστολές Κικίλια στον Κηφισό (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter