Ο Κυριάκος «Μωυσής» στη γαλάζια θάλασσα των σκανδάλων της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος «Μωυσής» στη γαλάζια θάλασσα των σκανδάλων της κυβέρνησης

Σαν άλλος Μωυσής που χωρίζει όχι την Ερυθρά, αλλά τη γαλάζια θάλασσα σκανδάλων και πεπραγμένων της κυβέρνησής του κινείται πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την ώρα που η κυβέρνησή του χτυπάει από τον έναν ύφαλο (υποκλοπές και Predator) στον άλλον (του Turkaegean), εκείνος εμφανίζεται… άνετος στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των εκλογών.

Οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν παρελθόν και μαζί οι ανέμελες φωτογραφίες του ζεύγους Μητσοτάκη μπροστά από τον πασχαλιάτικο οβελία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βέβαια συνεχίζει να κινείται σε απόλυτα προεκλογικούς ρυθμούς με οδηγό την επικοινωνία, όμως οι λίγες ημέρες «ηρεμίας» που του εξασφάλισε ο μιντιακός βραχίονας της κυβέρνησης έχουν ήδη δώσει τη θέση τους σε σειρά εκρήξεων γύρω από την κυβέρνησή του, που πασχίζει να κρύψει τα πάντα πίσω από την υπόθεση Γεωργούλη.

Μόλις το μεσημέρι της Τετάρτης, η μία έκρηξη ήρθε διά στόματος αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ενώ η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών σιωπά στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνος ομολόγησε πως τελικά έχει δοθεί άδεια εξαγωγής στο Predator για το Σουδάν. Η παραδοχή έγινε στην προσπάθειά του να διαχωρίσει τα πεπραγμένα του υπουργείου με τον εμφύλιο, όμως η αξία της δήλωσής του είναι βαρύνουσα και φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που ο πλανήτης έχει στρέψει το βλέμμα του στο Σουδάν κατά την Πέμπτη μέρα των εμφυλίων εχθροπραξιών, αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση, με τα ερωτήματα τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και της εισηγήτριας της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, η Σόφι ιντ Βελτ προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση αναφορικά με τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, επιμένοντας να ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ίδια ημέρα, ήρθε μία ακόμα διαφημιστική καταχώρηση του εμπορικού όρου «Turkaegean» από την Τουρκία, στη γαλλική Le Monde, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά από την αντίστοιχη στους New York Times. Τότε, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Οικονόμου έσπευσαν να φορτώσουν στον Νίκο Δένδια και το υπουργείο Εξωτερικών το φιάσκο. Το ίδιο έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και την Τετάρτη με το γαλλικό δημοσίευμα, χτυπώντας τον ΥΠΕΞ δημοσίως για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Ανεξαρτήτως πάντως των κομματικών ερίδων, στο διά ταύτα προκύπτει η καθυστέρηση τουλάχιστον οκτώ μηνών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUTM).

Ο Αδ. Γεωργιάδης πρωταγωνιστεί και στην πιο προκλητική κομματική φιέστα -μέχρι στιγμής- στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου προσκάλεσε τους εργαζόμενους του υπουργείου Ανάπτυξης για να παραστήσουν τους χειροκροτητές. Ο υπουργός ανέβασε μάλιστα και φωτογραφίες από τις ετοιμασίες στα κοινωνικά του δίκτυα, για να μην υπάρχει αμφιβολία πως -για ακόμα μία φορά- συγχέει τον ρόλο του υπουργού με αυτόν του υποψηφίου.

Παράλληλα, εκτεθειμένος παραμένει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακόμα και εάν πλέον δίνει τις «τελευταίες παραστάσεις» του. Η εμφάνιση του Γιάννη Οικονόμου σε καφετέρια στη Λαμία ως «χούλιγκαν» με τα υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τη συμπεριφορά του μετά την αποκάλυψη να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες. Οι «προσωπικές στιγμές» που επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος απλώς εξέθεσαν τον ίδιο και το Μέγαρο Μαξίμου ακόμα περισσότερο. Οι τελευταίες του ημέρες πριν αντικατασταθεί από τον Άκη Σκέρτσο και την επιστροφή του στη Λαμία για τον προεκλογικό αγώνα σημαδεύτηκαν με την πιο εξευτελιστική στιγμή κυβερνητικού εκπροσώπου των τελευταίων ετών.

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως παραδόθηκε και το πόρισμα-fast track της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Γιώργου Γεραπετρίτη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, που αναμένεται να κοινοποιηθεί αρμοδίως στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που διεξάγει την ανάκριση με αίτημα για άμεση δημοσιοποίηση του από το υπουργείο Μεταφορών. Η αποκάλυψη του προέδρου των μηχανοδηγών πως δεν κλήθηκε ούτε ο ίδιος ούτε το σωματείο για να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα, αλλά δίνει και… απαντήσεις για το περιεχόμενο του πορίσματος.

Σε άλλον πλανήτη ο Μητσοτάκης

Με τα παραπάνω να αποτελούν απλώς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι να απορεί κανείς που κανονίζει το ένα ταξίδι  μετά το άλλο, εμφανίζοντας εαυτόν να… ίπταται επάνω από την πραγματικότητα. Μετά τις επικοινωνιακές φιέστες στα ΟΥΚ και στα «βαφτίσια» του μετροπόντικα, ήρθε η σειρά της Κέρκυρας, με μία ακόμα κομματική εκδήλωση την Τετάρτη. Σημειώνεται πως το όποιο πολιτικό του στίγμα στις εμφανίσεις των τελευταίων ημερών περιορίζεται σε έμμεσες αναφορές στην υπόθεση Γεωργούλη, αλλά και στις καταδίκες Παππά-Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, αποφεύγοντας ουσιαστικά κάθε προγραμματική αναφορά.

Κομματική θα είναι και η Πέμπτη, με ομιλία του ίδιου και του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη να είναι προγραμματισμένες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, σε μία εκδήλωση που αναμένεται να κινηθεί σε πανηγυρικό κλίμα. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, όπου οι πληροφορίες πως ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι στο πλευρό του μένει να επιβεβαιωθούν.

Το Σάββατο αναμένεται η επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την… επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, και μετά το διάγγελμα στο οποίο θα προβεί, θα ταξιδέψει για την Κρήτη και τα Χανιά. Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλούν για μία εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του «συναισθηματικά φορτισμένη», ενώ τη Δευτέρα θα βάλει τα «λαϊκά ρούχα» του για την έτερη περιφέρεια στην οποία θα κατέβει και θα επισκεφθεί το Αιγάλεω. Την δε Τετάρτη έχει προαναγγελθεί η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο ο ίδιος έχει πάρει «προσωπικά» όπως λένε στο Μοσχάτο.

Διαβάστε επίσης:

«Fake news» αλά Τραμπ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ρεκόρ μετακλητών

Οι αποκαλύψεις για ταύτιση ΕΥΠ και Predator «πνίγουν» την κυβέρνηση

Βαφτίζουν το κρέας… ψάρι για την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις καταγγελίες Τζανερίκου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter