Ο Μακρόν δεν πάει Νταβός – Πίεση από τα «κίτρινα γιλέκα»

Ο Μακρόν δεν πάει Νταβός – Πίεση από τα «κίτρινα γιλέκα»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα συμμετάσχει στο φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας οικονομίας, ανέφερε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Μπορεί ο αρχηγός του κράτους να εκφώνησε μια μακρά ομιλία στο Φόρουμ του Νταβός πέρυσι, ωστόσο οι πρόεδροι της Γαλλίας δεν συμμετέχουν συστηματικά σε αυτό το ραντεβού στην Ελβετία, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα πάει στο Νταβός «λόγω βεβαρημένου προγράμματος», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Μια επιλογή που σχετίζεται επίσης με την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», η οποία ανέδειξε την ανάγκη αναζωογόνησης των φτωχών περιφερειών.

Ωστόσο ο πρόεδρος θα συναντήσει στις 21 Ιανουαρίου στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι, 150 Γάλλους και ξένους ηγέτες επιχειρήσεων, σε μια νέα έκδοση της συνόδου κορυφής “Choose France” (Επιλέξτε τη Γαλλία).

«Βούλησή μας είναι να προβάλουμε τις ευκαιρίες στις περιφέρειες κάνοντας γνωστές τις διάφορες περιοχές και την τεχνογνωσία τους. Θα έχουμε επίσης γαλλικές επιχειρήσεις διαφορετικών μεγεθών, που εκπροσωπούν τον οικονομικό ιστό στις περιοχές», υπογράμμισε η γαλλική προεδρία.

Η συνάντηση αυτή θα είναι λίγο διαφορετική από εκείνην που πραγματοποιήθηκε πέρυσι όταν 140 διευθυντές μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων συμμετείχαν σε δείπνο στα σαλόνια των Βερσαλλιών, φέρνοντας μαζί τους κάποιες ανακοινώσεις για επενδύσεις στη Γαλλία.

Σκοπός είναι για παράδειγμα να παρουσιαστούν οι επιχειρήσεις οι οποίες επωφελήθηκαν ξένων επενδύσεων, υπογραμμίζει η προεδρία. Ο Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει επίσης να «εξηγήσει» στους ξένους εταίρους τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει στη Γαλλία.

Αφότου έγινε πρόεδρος, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει συναντηθεί πολλές φορές με μεγάλους διεθνείς ομίλους στην προσπάθεια να τους πείσει να επενδύσουν στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter