Ο Μακρόν ζήλεψε τον Μητσοτάκη και υπόσχεται «περισσότερους αστυνομικούς»!

Ο Μακρόν ζήλεψε τον Μητσοτάκη και υπόσχεται «περισσότερους αστυνομικούς»!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήλεψε προφανώς το ενδιαφέρον και τις προσλήψεις αστυνομικών του Κυριάκου Μητσοτάκη  και δήλωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει επιπλέον χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους της χώρας.

Όλα αυτά βέβαια αφού σφυροκοπείται από την άκρα δεξιά ενόψει των προεδρικών εκλογών ενώ τον κατηγορούν ότι έχει απογοητεύσει τη Γαλλία στο θέμα της ασφάλειας.

Η ασφάλεια, άλλωστε, έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει της αναμέτρησης του Απριλίου για τον προεδρικό θώκο και τη σκιά της ακροδεξιάς.

«Σήμερα, οι αστυνομικοί και οι χωροφύλακές μας διαχειρίζονται πολλές αποστολές που δεν κάνουν διαφορά στην καθημερινότητά σας: φυλάσσουν τα δημόσια κτίρια και τους κρατούμενους που νοσηλεύονται, παρίστανται σε ακροαματικές διαδικασίες στα δικαστήρια… κάτι που τους αποτρέπει να κάνουν περιπολίες στις γειτονιές», είπε ο Μακρόν.

«Θα τους απαλλάξουμε από αυτά τα καθήκοντα, μεταβιβάζοντας αυτές τις αποστολές σε διοικητικό προσωπικό ή μέσω ιδιωτικών συμβάσεων… αυτό θα μας επιτρέψει να απελευθερώσουμε έναν αριθμό ίσο με 3.500 αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Υπερασπιζόμενος το έργο του, αφότου η συντηρητική αντίπαλός του Βαλερί Πεκρές και οι ακροδεξιοί υποψήφιοι Μαρίν Λεπέν και Ερίκ Ζεμούρ τον επέκριναν επανειλημμένως, ο Γάλλος πρόεδρος είπε:

«Τα τελευταία πέντε χρόνια… επανεπενδύσαμε στην ασφάλειά μας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του καταγράφηκε μείωση στον αριθμό των ληστειών και άλλων εγκλημάτων.

«Υπάρχει μια σοβαρή κρίση εξουσίας σε αυτήν τη χώρα, με μια αύξηση της βίας και του αισθήματος της ατιμωρησίας», είπε η Πεκρές στο Ρόιτερς, αποδοκιμάζοντας τον Εμανουέλ Μακρόν επειδή έχει αναθέσει σε τόσους πολλούς αστυνομικούς διοικητικά καθήκοντα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δώσει το «παρών» στις εκλογές της άνοιξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter