Ο Μασκ ανακοίνωσε την εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ σε άνθρωπο μέσω της Neuralink

Ο Μασκ ανακοίνωσε την εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ σε άνθρωπο μέσω της Neuralink

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες την «επιτυχημένη τοποθέτηση εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε άνθρωπο», μέσω της εταιρείας του Neuralink.

«Ο πρώτος άνθρωπος που δέχθηκε εμφύτευμα από τη Neuralink χθες αναρρώνει καλά», ανέφερε στο tweet του ο επιχειρηματίας.

«Τα αρχικά αποτελέσματα ανίχνευσαν πολλά υποσχόμενες αιχμές νευρώνων», σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Οι αιχμές νευρώνων αφορούν τη δραστηριότητα που το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ περιγράφει ως «κύτταρα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά και χημικά σήματα προκειμένου να στείλουν πληροφορίες στον εγκέφαλο αλλά και στο υπόλοιπο σώμα», όπως αναφέρει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε το «ΟΚ» στην εταιρεία Neuralink του Μασκ για δοκιμές το περασμένο έτος.

Παράλληλα, για την εν λόγω διαδικασία έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, είχε επιβληθεί πρόστιμο  στη Neuralink για παραβίαση των κανόνων του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) σχετικά με τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών.

To περασμένο καλοκαίρι, τέσσερις νομοθέτες ζήτησαν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει εάν ο Μασκ είχε παραπλανήσει τους επενδυτές σχετικά με την ασφάλεια της εταιρείας. Χρησιμοποίησαν ως τεκμήρια ορισμένα κτηνιατρικά αρχεία που έδειξαν ότι εμφυτεύματα που χρησιμοποιήθηκαν σε πιθήκους προκάλεσαν παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και οίδημα του εγκεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Ελον Μασκ: Στο Άουσβιτς ως «απάντηση» στις κατηγορίες για αντισημιτισμό στο X

«Βόμβα» του Έλον Μασκ: Σκέφτεται να βάλει χρέωση για τη χρήση του X (Twitter)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter