Ελον Μασκ: Στο Άουσβιτς ως «απάντηση» στις κατηγορίες για αντισημιτισμό στο X

Ελον Μασκ: Στο Άουσβιτς ως «απάντηση» στις κατηγορίες για αντισημιτισμό στο X

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι επέτρεπε αντισημιτικά μηνύματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), επισκέφτηκε τον χώρο του στρατοπέδου θανάτου Άουσβιτς στην Πολωνία τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη του ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX στον πιο διαβόητο τόπο της φρίκης του Ολοκαυτώματος, όπου δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, πραγματοποιήθηκε καθώς ο Μασκ βρίσκεται στη χώρα από το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση για τον αντισημιτισμό.

Την εν λόγω συζήτηση διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

Ανώτερα πολιτικά στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες και ο Μασκ θα συναντηθούν στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις στις κλιμακούμενες αυξήσεις του αντισημιτισμού που επηρεάζουν την Ευρώπη» δήλωσε η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση.

Το γεγονός έρχεται μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Μασκ και των εβραϊκών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου της Anti-Defamation, την εβραϊκή οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα, που του ζήτησε να σταματήσει να επιτρέπει στους νεοναζί και άλλους να μεταδίδουν στην πλατφόρμα Χ αντισημιτικές απόψεις.

Ακόμα, ο μεγιστάνας δέχτηκε επικρίσεις για τη δική του φαινομενική υποστήριξη του αντισημιτισμού στον ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των αντιδράσεων τον Νοέμβριο, λόγω του αντισημιτικού περιεχομένου στο X – καθώς η φιλελεύθερη ομάδα υπεράσπισης Media Matters δήλωσε ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν μαζί με φιλοναζιστικό περιεχόμενο και λευκές εθνικιστικές αναρτήσεις – διαφημιστές όπως η Apple και τη Walt Disney αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Μασκ επισκέφθηκε το Ισραήλ, στον απόηχο της επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Κυβερνητική καμπάνια 5 εκατ. για την επιστολική ψήφο – Θα γίνει της… λίστας Πέτσα;

Politico: Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του Qatargate εξακολουθούν να εργάζονται μέσα στο Κοινοβούλιο της ΕΕ

Το δημόσιο που ζημιώνεται πρέπει και να αποζημιώνεται

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εναντίον… κράτους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter