Ο μεσίτης πίσω από τη φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου στο μνημείο του Ζακ

Ο μεσίτης πίσω από τη φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου στο μνημείο του Ζακ

Ο Θ. Χ. ο μεσίτης που χτυπούσε με λύσσα μαζί με τον κοσμηματοπώλη, τον Ζάκ Κωστόπουλο στην οδό Γλαδστωνος και  κατηγορείται για την πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης, ξαναχτύπησε.

Η λέξη δεν χρησιμοποιείται μεταφορικά αφού, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου η οποία δέχτηκε πρόσφατα επίθεση στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ, αναγνώρισε τον μεσίτη ως τον άνθρωπο που της έριξε γροθιά στο σαγόνι. 

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», κατέθεσε μήνυση εναντίον του Θ. Χ. και η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην οποία έχει ανατεθεί και η υπόθεση του Ζακ.

Η ίδια αναγνώρισε τον δράστη μέσα από φωτογραφίες που της έδωσαν αστυνομικοί κατά την κατάθεσή της. Μάλιστα, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες αμέσως μετά την επίθεση και οι οποίες ταυτοποιούν τον δράστη με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Ζακ.

Όπως περιγράφει η ίδια στην «ΕΦΣΥΝ» την ώρα που περνούσε από την οδό Γλάδστωνος «είδα τη ζωγραφιά-στένσιλ που δημιουργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου από ακτιβιστές και ακτιβίστριες στη μνήμη του Ζακ/Ζάκι να είναι καλυμμένη με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με τον δικέφαλο αετό που έγραφαν ‘‘Δικαιοσύνη για όλους’’, προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για απονομή δικαιοσύνης στον θάνατο του Ζακ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισα να αφαιρώ τα αυτοκόλλητα και τη στιγμή που ξεκολλούσα το τρίτο, κάποιος με τράβηξε φωνάζοντάς μου ότι αυτό που κάνω είναι φασιστικό…».

Η Αφροδίτη Φράγκου αντέδρασε και μέσα σε δευτερόλεπτα δέχτηκε γροθιά στο σαγόνι από τον δράστη, ο οποίος με θράσος τής έλεγε «φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;» και με εκφοβιστικό ύφος τη ρωτούσε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Ο δράστης διατηρεί λογαριασμό στο twitter με το όνομα Snake (@zmOMI_) μέσω του οποίου όπως ακριβώς έκανε με τον Ζακ, έτσι και τώρα προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα της επίθεσής του, ενώ παράλληλα ουσιαστικά παραδέχεται πως τα αυτοκόλλητα πάνω από το στένσιλ ήταν δικά του. 



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter