Ο Μητσοτάκης επαναφέρει και τον Δούκα με τις… τσάντες στην Ηλεία του 2007

Ο Μητσοτάκης επαναφέρει και τον Δούκα με τις… τσάντες στην Ηλεία του 2007

Μία ακόμα επιστροφή διαγραφέντος από τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο προσωπικά αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, καθώς μετά από αυτήν του Δημήτρη Καμπόσου ανακοίνωσε και την επαναφορά του Πέτρου Δούκα, με του τελευταίου να έχει έναν επιπλέον συμβολισμό εκτός από το πρόσημο της επίθεσης κατά του νυν περιφερειάρχη Νίκα, αφού γίνεται μία ημέρα που οι φωτιές κατακαίνε την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Πελοποννησιακός πόλεμος: Οι καταγγελίες του περιφερειάρχη Νίκα για το «σύστημα Σαμαρά» καίνε τον Μητσοτάκη

Μετά την απόφαση για την επιστροφή του «μισαλλόδοξου και διχαστικού» Δημήτρη Καμπόσου του Άργους, ανακοινώθηκε την Τρίτη και η επιστροφή του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, ο οποίος διεγράφη τον Φεβρουάριο του 2022 κακήν κακώς από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε σχετικά: Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Πέτρος Δούκας

Αιτία ήταν τότε η δήλωση του άλλοτε στελέχους των κυβερνήσεων Καραμανλή παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού. «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» ακουγόταν ο Π. Δούκας να λέει στο βίντεο, σε συσκεψη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό στη Σπάρτη. Ανάμεσα στους… αναστεναγμούς νοσταλγίας των παρευρισκομένων που μονολογούσαν «όποιος έλεγε καλημέρα έπαιρνε λεφτά» και έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά», ο δήμαρχος συμπλήρωσε «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% και θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Αμέσως μετά, ο -τότε- υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε στον Π. Δούκα πως «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία», με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν στα γέλια.

Διαβάστε επίσης: Η παραδοχή για ψηφοθηρικές αποζημιώσεις στους πληγέντες της Ηλείας καρατόμησε τον Λιβανό

Όταν το βίντεο έγινε viral, ο Σπ. Λιβάνιος αποπέμφθηκε από τη θέση του υπουργού -για να επιστρέψει τρεις μήνες αργότερα ως Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ- ενώ ο Π. Δούκας διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, με απόφαση Μητσοτάκη.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης» ανακοινώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεκαεπτά μήνες αργότερα, ο ίδιος ο Π. Δούκας ανακοινώνει πως «με απόφαση Μητσοτάκη» επανέρχεται στο κόμμα, έτοιμος να δώσει τον αγώνα για να κερδίσει ξανά το θώκο του δημάρχου Σπάρτης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Ήμουν πάντα παρών. Στήριζα και στηρίζω τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά, αλλά και την παράταξή μας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την προκοπή της χώρας μας και της Σπάρτης» δήλωσε On camera ο δήμαρχος Σπάρτης, που μέσα σε δύο ημέρες γίνεται ο δεύτερος διεγραμμένος από τον Κυρ. Μητσοτάκη που το κόμμα τον υποδέχεται πίσω, μετά και την επαναφορά του Δ. Καμπόσου του δήμου Άργους.

Διαβάστε σχετικά: Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω στη ΝΔ τον «μισαλλόδοξο και διχαστικό» Καμπόσο

Κατά… τραγική ειρωνεία, είναι και ο δεύτερος από την ευρύτερη περιφέρεια Πελοποννήσου, την ώρα που μαίνεται ο «Πελοποννησιακός πόλεμος», αφού «απασφάλισε» ο περιφερειάρχης Νίκας κατά Μητσοτάκη-Σαμαρά για την υποψηφιότητα του εκλεκτού του πρώην πρωθυπουργού, Δημήτρη Πτωχού. Φαίνεται πως το… «σύστημα Σαμαρά» σε σύμπνοια με το «σύστημα Μητσοτάκη» ανασυντάσσεται, αξιοποιώντας στη μάχη για την περιφέρεια κάθε πιθανό και απίθανο σύμμαχο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter