Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω στη ΝΔ τον «μισαλλόδοξο και διχαστικό» Καμπόσο

Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω στη ΝΔ τον «μισαλλόδοξο και διχαστικό» Καμπόσο

Ανάμεσα στους καπνούς και τις φωτιές της Αττικής αποφάσισε να κρύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφασή του για την επιστροφή του δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, που ο ίδιος είχε διαγράψει το 2018 μετά το ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, εργαλειοποιώντας ακόμα και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά προβλήματα που θεριεύουν στην Πελοπόννησο.

Οι καταγγελίες του Παναγιώτη Νίκα για το «σύστημα Σαμαρά» και την «υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης» στην Πελοπόννησο μπορεί ένα 24ωρο μετά την συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη να μένουν αναπάντητες, όμως το Μέγαρο Μαξίμου κατέγραψε την πρώτη του αντίδραση, και είναι αποκαλυπτική των προθέσεων, αλλά και των αξιών της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, όπως ισχύουν και ειδικότερα το άρθρο 5§3, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει την ανάκληση της υπ’αρ. 34/2018 από 8/6/2018 απόφασης διαγραφής του Δημητρίου Καμπόσου του Παναγιώτη. Κατά συνέπεια, επανέρχεται σε αυτόν η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από αυτήν» αναφέρει η λιτή απόφαση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τις βαρύτατες καταγγελίες Νίκα για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καμπόσος;

Πίσω στον… μακρινό Ιούνιο του 2018, ο Δ. Καμπόσος είχε διαγραφεί από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καμωνόταν τον κεντρώο. Ο δήμαρχος Άργους είχε επιτεθεί με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στον -τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης- Γιάννη Μπουτάρη, μετά από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί ο τελευταίος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Τότε, ο Δ. Καμπόσος είχε γράψει στα κοινωνικά δίκτυα πως «Αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ», ενώ είχε προχωρήσει και σε δηλώσεις on camera με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του «Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων», τον «φουκαρά τον γέρο», που «έχει προσβάλει τη Θεσσαλονίκη βάναυσα αυτός ο τύπος».

«Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» ήταν το λιτό μήνυμα με το οποίο ανακοίνωσε τη διαγραφή Καμπόσου ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού τα σχόλια του δημάρχου Άργους έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2022 είχε γίνει μία απόπειρα επιστροφής του δημάρχου Άργους, όταν ο βουλευτής Αρκαδίας -και προαλειφόμενος τότε για υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου- είχε… πάρει από το χέρι τον Δ. Καμπόσο, σπεύδοντας να πει «στο αυτί» του Κυρ. Μητσοτάκη πόσο χρήσιμος είναι ο δήμαρχος Άργους, με τον πρωθυπουργό να απαντά «θα τα τακτοποιήσουμε όλα». Ο ορυμαγδός διαδικτυακών αντιδράσεων τότε ανάγκασε το Μέγαρο Μαξίμου σε μία πρώτης τάξεως κυβίστηση, αδειάζοντας μέσω διαρροής τον βουλευτή Βλάσση και τον δήμαρχο Καμπόσο. Μάλιστα, η διαρροή τόνιζω πως «δεν υπάρχει καμία επιστροφή Καμπόσου. Το κόμμα έχει συγκεκριμένες διαδικασίες».

Επτά μήνες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Δεκεμβρίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέρχεται, με μία απόφαση που ενεργοποιεί το «άρθρο 5 παράγραφος 3», που δεν λέει τίποτε άλλο παρά πως «επαγγραφή στο Κόμμα μέλους που είχε διαγραφεί, οριστικά ή προσωρινά, επιτρέπεται μόνον με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος». Με απλά λόγια, «με εντολή Μητσοτάκη» ο Δ. Καμπόσος επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.

«Η επιστροφή μου στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη είναι για μένα μια επιβράβευση για την αδιάλειπτη στήριξη που έχω επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ώστε το κόμμα να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επαναφορά μου στους κόλπους της παράταξης και θα ήθελα να είναι σίγουρος πως θα συνεχίσω με την ίδια ζέση την προσπάθεια ώστε και οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν μια ακόμα νίκη για τη Νέα Δημοκρατία» ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Άργους, ο οποίος μπορεί να πανηγυρίζει για την αναγνώριση της προσφοράς στο κόμμα, αφού τα προηγούμενα χρόνια συνέχισε να μιλά ως μέλος του κόμματος.

Εάν θυμηθούμε τα όσα κατήγγειλε μόλις τη Δευτέρα ο Π. Νίκας, «η άποψή μου είναι ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Υπάρχει κατά την άποψή μου υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ. Προσέξτε, αν θέλεις να είσαι διοικητής νοσοκομείου πρέπει να περάσεις από εκεί. Αν θες ΔΣ νοσοκομείου πρέπει να έχεις έγκριση. Αν θες άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θέλεις έγκριση. Αν θες διευθυντής κρίσιμων μονάδων του δημοσίου τομέα, αν θέλεις τα ρουσφέτια σου, υπάρχει μηχανισμός για να μπορέσεις να τα προωθήσεις. Αν θες δήμαρχος πρέπει κάθε μέρα ευχαριστώ τον αρχηγό που μου έδωσε με ενέργειές του το φωτοτυπικό ή ότι άλλο».

Διαβάστε επίσης: Πελοποννησιακός πόλεμος: Οι καταγγελίες του περιφερειάρχη Νίκα για το «σύστημα Σαμαρά» καίνε τον Μητσοτάκη

Συνεπώς, εύκολα συνάγει κανείς το συμπέρασμα πως ο δήμαρχος Άργους και… χρησιμότατος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου επιστρέφει στο κόμμα με εντολή Μητσοτάκη και ευλογίες Σαμαρά.

Στο διά ταύτα, πρόκειται για την πρώτη, αντανακλαστική αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη στο δριμύ «κατηγορώ» και τις βαρύτατες καταγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το «σύστημα Σαμαρά» στην Πελοπόννησο και για τις σκοτεινές μεθοδεύσεις για την αντικατάστασή του από τον εκλεκτό του πρώην πρωθυπουργού, Δημήτρη Πτωχό. Πρόκειται για την επιχείρηση «πανστρατιάς» με την οποία προτίθεται να αντιμετωπίσει τον Πέτρο Τατούλη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, που ως αντάρτης τρίβει τα χέρια του και ετοιμάζεται για επίθεση. Το ότι έλαβε την απόφαση από τις Βρυξέλλες και την κρύβει πίσω από τις φωτιές της Αττικής, δηλώνει μάλλον το έλλειμμα υπερηφάνειας που τη διακρίνει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter