Ο Οικονόμου «σεντράρει» Σταϊκούρα – Καραμανλή για την καθυστέρηση επιδότησης ενοικίου στους πυρόπληκτους

Ο Οικονόμου «σεντράρει» Σταϊκούρα – Καραμανλή για την καθυστέρηση επιδότησης ενοικίου στους πυρόπληκτους

Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βασίλης Οικονόμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση επιδότησης ενοικίου προς τους πυρόπληκτους, η οποία κυμαίνεται από έξι έως εννέα μήνες και έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εύρεσης στέγης, καθώς οι πυρόπληκτοι κρίνονται ασυνεπείς ενοικιαστές από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ, που είδε την εκλογική του περιφέρεια να δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, επισημαίνει στην Ερώτησή του πως παρότι η επιδότηση ενοικίου στους πυρόπληκτους θα έπρεπε να γίνεται κάθε τρεις μήνες, η καθυστέρηση καταβολής των ποσών ξεπερνά ακόμα και το εξάμηνο.

«Έχει παρατηρηθεί ότι η καθυστέρηση της επιδότησης φθάνει τους 6 έως 9 μήνες πράγμα το οποίο δυσχεραίνει κατά πολύ την οικονομική κατάσταση των πυρόπληκτων και επίσης δυσκολεύει τη διαδικασία εύρεσης μίσθωσης οικίας, καθώς από πολλούς ιδιοκτήτες θεωρούνται ασυνεπείς στις πληρωμές τους» εξηγεί ο Β. Οικονόμου και ρωτά τους Χρήστο Σταϊκούρα και Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα:

«Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε η επιδότηση να αποδίδεται στους πυρόπληκτους σε ένα έως δύο μήνες το πολύ και όχι με καθυστερήσεις που φθάνουν έως τους 9 μήνες;».

Να σημειωθεί ότι οι Ερωτήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα έναντι των Αναφορών, οι οποίες θεωρούνται ένα πιο ήπιο μέσο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους υπουργούς. Ίσως, το γεγονός αυτό να αποτελεί μία από τις αιτίες για το σημερινό «μασάζ» του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Η Ερώτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter