Ο Πρετεντέρης «καταργεί» τη Δημοκρατία και επιτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Πρετεντέρης «καταργεί» τη Δημοκρατία και επιτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο

Έξαλλος έγινε ο Γιάννης Πρετεντέρης με τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα που έβγαλε στη σέντρα την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την καταπάτηση των αρχών της Δημοκρατίας, την Ελευθερία του Τύπου αλλά και τις υποκλοπές μέσω Μαξίμου και predator…

Η αλήθεια είναι πως όλο το σύστημα Μητσοτάκη αδυνατώντας να απαντήσει στις κατηγορίες προτίμησε να προχωρήσει σε προσπάθεια «δολοφονίας» χαρακτήρων.

Εξάλλου και ο λόγος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο έδειξε τεράστιο εκνευρισμό αφού η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να ελέγξει τη συζήτηση με παρεμβάσεις προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που (όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος) έπεσαν στο κενό.

Διαβάστε επίσης: Ο Κύρτσος αποκαλύπτει το παρασκήνιο Μαξίμου για να αποφύγει την καταδίκη από το Ευρωκοινοβούλιο

Από την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων δεν έλειψε ο ακραία νεοφιλελεύθερος και μητσοτακικός Γιάννης Πρετεντέρης που από τη στήλη του στα ΝΕΑ έμπλεξε και τον Ντόναλντ Τραμπ και μας θύμισε τη χούντα που τα’βαζε με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας.

«…δεν ξέρω ποιος ανέθεσε σε μια Ολλανδή ευρωβουλευτίνα να απονέμει δικαιοσύνη και να φτιάξει τον Τύπο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί την χειροκροτούν και Έλληνες ευρωβουλευτές. Αλλά μάλλον έφτασε η ώρα να εκλέξουμε κανονικούς ευρωβουλευτές…» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης μεταξύ άλλων και στη σχετική ανάρτηση στο «Χ».

Ο ίδιος ο Γιάννης Πρετεντέρης θυμίζει κάπου στην επταετία – το 1969 συγκεκριμένα- που ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωνε ότι δεν έχει δικαίωμα ο Ολλανδός τότε υπουργός Εξωτερικών Μαξ Βαν Ντερ Στουλ, που ήταν εισηγητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταδίκη της Χούντας και τα βασανιστήρια,  να μιλάει για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα!

30 Ιανουαρίου 1969. Η Συμβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με ψήφους 92 έναντι 11 και 20 αποχές καταδικάζει τη χούντα και εισηγείται στην Επιτροπή των υπουργών την εκδίωξη της Ελλάδας από το Συμβούλιο.

Αυτοί οι «τυχάρπαστοι» προφανώς για τον κ. Πρετεντέρη Ευρωβουλευτές, είναι αυτοί που εκφράζουν και τους θεσμούς της Ευρώπης και τις χώρες τους, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει…

Ίσως πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κ. Πρετεντέρη που τον δυσαρεστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ελεύθερη έκφραση και ιδιαίτερα εκλεγμένων ευρωβουλευτών και μάλιστα σε συγκεκριμένες θέσεις είναι κατοχυρωμένες αρχές στη Δημοκρατία.

Και αν έχει πρόβλημα ας απαντήσει σε μία προς μία τις υποθέσεις καταπάτησης της Ελευθερίας και των Δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα αντί να ταυτίζεται με τις μαύρες εποχές που πέρασε η χώρα.

Εμείς αναδημοσιεύουμε το κείμενό του, πιστοί στη Δημοκρατία και την Ελευθερία του λόγου:

Εκλεκτοί

Εντάξει, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ο εκλεκτός του Θεού». Το εμπεδώσαμε, περίπου…

Από πού κι ως πού όμως μια ευρωβουλευτίνα από την Ολλανδία απειλεί μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα ότι «δεν θα σας αφήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη» (Σοφί Ιντ Βελντ, ανάρτηση στα ελληνικά, 17/1);

Ποιος της ανέθεσε να απονέμει δικαιοσύνη στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη; Ο Θεός που διάλεξε και τον Τραμπ;

Στην Ολλανδία που την εξέλεξε στο Ευρωκοινοβούλιο ποιος δικάζει; Οι ευρωβουλευτές;

Και που ξανακούστηκε έλληνες ευρωβουλευτές να τη σιγοντάρουν και να τη χειροκροτούν; Δεν χρειάζεται καν να τους αναφέρω.

Θα μου πείτε πως στην Ελλάδα ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει.

Ενδεχομένως μια ολλανδή ευρωβουλευτίνα να δηλώνει ανώτατος δικαστής εισαγωγής, ντεντέκτιβ αμφιλεγόμενων υποθέσεων και προστάτιδα του καλού και του δίκαιου.

Ενδεχομένως και διάφοροι έλληνες ευρωβουλευτές να συμφωνούν μαζί της σε μια δήλωση άνευ σημασίας.

Ούτως Ή άλλως και η κυρία Σοφί και οι περισσότεροι από τους χειροκροτητές της μάλλον δεν θα ξαναεμφανιστούν στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις προσεχείς εκλογές.

Αλλά δεν μας έχουν διευκρινίσει ακόμη ποιους «δεν θα αφήσει» η κυρία Σοφί και οι φίλοι της.

Και πώς «δεν θα τους αφήσει». Θα τους συλλάβει; Θα αναλάβουν διάφορα ψώνια τις έρευνες και τις ανακρίσεις; Θα συγκροτήσουν ιδιαίτερο δικαστικό συμβούλιο; Θα τους δικάσουν;

Επειδή μάλιστα διαβάζω ότι έχουν παράπονα και με τον Τύπο, αναρωτιέμαι τι θα κάνουν για να επαναφέρουν τον Τύπο στον σωστό δρόμο με προοπτική ανόδου από την 107η θέση που οι ίδιοι του απένειμαν;

Θα γράφουν μόνοι τους τις εφημερίδες; Θα λένε αυτοπροσώπως τις ειδήσεις; Ή μήπως θα εγκαθιδρύσουν αρχή ελέγχου που θα απαγορεύει στον Τύπο να δημοσιεύει ό,τι δεν είναι της αρεσκείας τους;

Ερωτώ διότι διάβασα σε εφημερίδα της Αριστεράς ότι το σωστό είναι «Ελλάδα όπως Ουγγαρία, Κυριάκος όπως Βίκτωρ» – υποθέτω εννοούν τον Ορμπαν… (Εφ. Συν, 18/1).

Καμία αντίρρηση. Μπορεί οι κοινοί δημοσιογράφοι να μην αντιλαμβανόμαστε τη σύγκριση αλλά ούτε τον Τραμπ έχουμε ποτέ μετρήσει για «εκλεκτό του Θεού».

Φυσικά υπάρχει και άλλη λύση.

Να φροντίσουμε στις ευρωεκλογές που έρχονται να εκλέξουμε περισσότερους κανονικούς ευρωβουλευτές.

Δεξιούς Ή αριστερούς αδιάφορο αλλά με το μυαλό στο κεφάλι τους, με σεβασμό στη δημοκρατία, τους θεσμούς της και τον λαό που τους εκλέγει, με συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών τους.

Σε τελευταία ανάλυση η απάντηση στην πρόκληση και την προσβολή είναι στο χέρι μας.

Όπως πάντα στη δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: 

Εμφύλιος σε ΝΔ και εκκλησία για τον γάμο ομοφύλων

«Πλυντήριο» νεοφιλελευθερισμού ο γάμος ομοφύλων για τον Μητσοτάκη;

Μάκης Βορίδης: Χουζούρι ή τσεκούρι;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter