Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε το… δημογραφικό

Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε το… δημογραφικό

Έναν ακόμη τρόπο βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πλησιάσει το ακροδεξιό ακροατήριό του. Το δημογραφικό. Χωρίς βέβαια να προτείνει καμία ουσιαστική λύση επιδόθηκε σε κρεσέντο κινδυνολογίας σχετικά με τη μείωση του πληθυσμού και τους κινδύνους από αυτή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης έκανε λόγο «για μια δίκαιη Ελλάδα» κάνοντας όσους άκουσαν από το εξωτερικό την ομιλία του να χαμογελούν πικρά. Συνεχίζοντας μάλιστα τα περί δίκαιης Ελλάδας έκανε λόγο για «αξιοπρεπές εισόδημα, δυνατότητα παραγωγής ατομικού πλούτου, ποιότητα εργασίας, στέγαση, δημόσια υγεία, γνώση, δεξιότητες, ποιότητα περιβάλλοντος, αλλά και τα ατομικά δικαιώματα, ασφάλεια, ισορροπία ζωής–εργασίας, κοινωνική διασυνδεσιμότητα, αξιοκρατία, ευκαιρίες ώστε ο καθένας να καταφέρνει να γίνει αυτό που ονειρεύεται και μπορεί».

Δηλαδή ο πρωθυπουργός έταξε στους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και σε όσους έφυγαν στο εξωτερικό καλώντας τους να γυρίσουν με τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που εφαρμόζει ως πολιτική εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Ακόμη την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθετε στη Βουλή προς ψήφιση ρύθμιση με την οποία κόβεται το στεγαστικό επίδομα από οικογένειες των οποίων τα παιδιά μένουν από απουσίες στην ίδια τάξη.

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι οι ακροδεξιοί ψήφοι και αδιαφορεί για τις συνθήκες στις οποίες καλεί τους νέους να κάνουν οικογένεια. Συνθήκες που επί της κυβέρνησής του έχουν επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό. Πληθωρισμός με ρεκόρ τριακονταετίας, κάκιστες εργασιακές σχέσεις νομοθετημένες από τον κύριο Χατζηδάκη, ενοίκια στα ύψη και μισθοί κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Πολύ ωραίο περιβάλλον για να εργαστεί κανείς. Περιβάλλον που εκθειάζει μάλιστα κάποιος που όπως έχει παραδεχτεί δεν έχει αναγκαστεί να ζήσει ούτε έναν μήνα με 800 ευρώ.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter