Ο πρωθυπουργός κρύβεται αλλά οι ευθύνες του «φωνάζουν»

Ο πρωθυπουργός κρύβεται αλλά οι ευθύνες του «φωνάζουν»

Πολύ θα ήθελε να είναι… ανεύθυνος άρχων αλλά µε πλήρη δικαιώµατα υπογραφής! Να µην του ζητάει ποτέ και κανείς τον λόγο, να τον αφήνουµε στην ησυχία του τις καθηµερινές και στα ταξιδάκια αναψυχής τα… Παρασκευοσαββατοκύριακα και όλες τις αργίες, και απλώς να έχει τον τελευταίο λόγο για το ποιες απευθείας αναθέσεις θα προηγηθούν και ποιες θα ακολουθήσουν και για τα πρότζεκτ που θα έχουν την πρωθυπουργική «σφραγίδα».

Και εδώ που τα λέµε το έχει σχεδόν καταφέρει. Εξαφανισµένος είναι τις περισσότερες ηµέρες ανεξαρτήτως του τι λένε οι παρατρεχάµενοι και τα πετσωµένα ΜΜΕ. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν δουλειά οι Σκέρτσοι και οι Γεραπετρίτηδες που τον αναπληρώνουν όταν «κωλύεται». Και εύκολα αντιλαµβανόµαστε ότι τον τελευταίο καιρό «κωλύεται» όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό και εάν εξαιρέσουµε τις εξορµήσεις στην ελληνική περιφέρεια για την «πράσινη ενέργεια» και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τους έχει ιδιαίτερη αδυναµία, όλο και περισσότερο µένει… εσώκλειστος σε µια απέλπιδα προσπάθεια να βγει έξω από το κάδρο των ευθυνών.

Αλλά όσο κι αν µας πηγαίνει από διάγγελµα σε διάγγελµα για να φανεί «υπεράνω» κριτικής και ευθυνών και να προωθήσει την εικόνα του πανεπόπτη που δίνει πάντοτε τις σωστές κατευθύνσεις, οι ευθύνες του «φωνάζουν» τόσο πολύ που έφτασαν να τις ακούνε ακόµη και οι δηµοσκόποι!

Γιατί τα νοµίσµατα εξακολουθούν να έχουν δύο όψεις, ασχέτως του τι υποστηρίζουν οι Αµερικανοί σύµβουλοι επι-κοινωνίας του πρωθυπουργού. Αν η µία όψη είναι ότι µε λιγότερες εµφανίσεις τον «ξεχνάµε» και δεν τον σιχτιρίζουµε όσο θα έπρεπε, η άλλη είναι ότι το αποστειρωµένο περιβάλλον των διαγγελµάτων υπογραµµίζει την απόσταση του ίδιου και της κυβέρνησής του από την καθηµερινότητα που βιώνουµε όλοι εµείς οι πληβείοι που δεν ανήκουµε στον γαλάζιο µικρόκοσµο των κάθε είδους «ηµετέρων».

Αυτοί λοιπόν που τον συµβούλευσαν να χρησιµοποιεί υπέρµετρα το πρώτο ενικό πρόσωπο για να δείξει ότι από αυ-τόν κρέµονται όλα και όλοι, έχουν προφανώς υποτιµήσει ότι µε αυτά που ζούµε αυξάνονται διαρκώς οι πολίτες που αντιλαµβάνονται ότι αυτή ακριβώς η χρήση του «εγώ» δείχνει, εκτός από το ποιος έχει καβαλήσει το καλάµι, και ποιος τελικά είναι ο κύριος υπεύθυνος για όλα όσα τραβάµε, αλλά και για τα χειρότερα που έρχονται.

Γιατί εκτός από τις ρυθµίσεις και τις συµβάσεις και τις αναθέσεις που τόσο αρέσει στο σύστηµα Μητσοτάκη να έχουν «ονοµατεπώνυµο», ονοµατεπώνυµο έχουν και οι ευθύνες!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter