Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αποχωρεί από το Fox και την ενεργό δράση

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αποχωρεί από το Fox και την ενεργό δράση
AP Photo/Mary Altaffer, File

Σε νέα εποχή μπαίνουν πλέον οι μιντιακές εταιρείες- μεγαθήρια, Fox Corporation και News Corp, αφού πριν από μερικές ώρες ο μεγιστάνας της ενημέρωσης, ο 92χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την… ενεργό δράση και παραιτείται από πρόεδρος των δύο ομίλων.

Στην σχετική επιστολή του προς τους εργαζόμενους, με τους οποίους τους πληροφορούσε για την αποχώρηση του έγραψε μεταξύ άλλων: «Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με τις ειδήσεις και τις ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει. Όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Ρούπερτ Μέρντοχ, θα αποχωρήσει από τα καθήκοντα του τον Νοέμβριο και την θέση του στις δύο εταιρείες θα πάρει ο γιος του Λάχλαν- μέχρι σήμερα συμπρόεδρος.

Ο Μέρντοχ ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο μίντια από τις εφημερίδες της Αυστραλίας τη δεκαετία του 1950 και μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να φτιάξει μια αυτοκρατορία που επεκτάθηκε στην Βρετανία και τις ΗΠΑ. Εξαγόρασε ιστορικούς τίτλους, ενώ μπήκε και στην παραγωγή ταινιών, με την εξαγορά το 1985 της Twentieth Century Fox από τον Μάρβιν Ντέιβις έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μέρντοχ την επόμενη χρονιά μπήκε και στον τηλεοπτικό τομέα με την εξαγορά σειράς τηλεοπτικών σταθμών, δημιουργώντας έτσι την Fox Broadcasting.

Η άνοδος του συνεχίστηκε παρά τα σκάνδαλα στα οποία τα μέσα του βρέθηκαν μπλεγμένα. Ο Μέρντοχ συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι βασικός μέτοχος στις δύο εταιρείες, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του κατέχουν περίπου 40% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στη News Corp και περίπου 44% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στη Fox Corp.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter