Ο Σλούκας «εκτέλεσε» τη Φενέρ

Ο Σλούκας «εκτέλεσε» τη Φενέρ

Ένα καλάθι του Κώστα Σλούκα 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με σουτ από τα 4 μέτρα χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και συντήρησε το εντός έδρας αήττητό του: 67-65, ημίχρονο 45-34.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο 5-2 και πλέον φιγουράρουν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν και αυτή τη φορά εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, όταν ξέφυγε με διψήφιες διαφορές (40-27, 45-34), με σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Η Φενέρ αντεπιτέθηκε μετά το 55-42, κράτησε τον Ολυμπιακό άποντο για 7 λεπτά, πέτυχε σερί 0-16 και προηγήθηκε με 55-56, με τρίποντο του Γκούντουριτς στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου.

Πάνω στο τεντωμένο σχοινί, ο Σλούκας πέτυχε τους τελευταίους 8 πόντους του Ολυμπιακού μετά το 59-62 και αποθεώθηκε μετά το νικητήριο καλάθι απέναντι στην πρώην ομάδα του. Είχε προηγηθεί έμμεσο τρίποντο του Πολονάρα στα 39 δευτερόλεπτα. Οι Τούρκοι είχαν μία τελευταία ευκαιρία στην εκπνοή, αλλά ο Γκούντουριτς αστόχησε από μακριά απέναντι στην «σκυλίσια» άμυνα των Πειραιωτών.

Ο Σλούκας πέτυχε 14 πόντους, ενώ είχε ακόμη 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Ο Μουσταφά Φαλ τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσθεσαν από 10 πόντους, ο Σάσα Βεζένκοφ 7 και ο εξαιρετικός στην άμυνα Κώστας Παπανικολάου 5. Έπαιξαν και οι Ουόκαπ 3, Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 4, ενώ απουσίασε και πάλι ο τραυματίας Χασάν Μάρτιν.

Από την ομάδα του άλλοτε «πράσινου» Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Γιαν Βέσελι πέτυχε 14 πόντους και οι Μάρκο Γκούντουριτς, Νάντο Ντε Κολό από 10. Ο Πολονάρα έβαλε 9 και ο Χένρι 6.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τη Μονακό (Παρασκευή στο Φάληρο).

Ο Παναθηναϊκός, που χθες συνέτριψε τη Φενέρμπαχτσε με 95-69, θα παίξει και αύριο στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τη Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 2-4 και η ομάδα του Κώστα Αντετοκούνμπο στο 4-2, μετά τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ (70-68).

Από σήμερα δεν υπάρχει αήττητη ομάδα στην Euroleague, αφού η Μπαρτσελόνα (6-1) γνώρισε βαριά ήττα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με 85-68.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter