Ο Σούνμιο Μαζούνο γράφει για την τέχνη του Ζεν

Ο Σούνμιο Μαζούνο γράφει για την τέχνη του Ζεν

Ο Σούνμιο Μαζούνο είναι ο αρχιερέας ενός βουδιστικού ναού Ζεν στην Ιαπωνία, που χτίστηκε πριν από 450 χρόνια. Έχει ασχοληθεί για σειρά ετών με τον σχεδιασμό κήπων Ζεν και έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία, ενώ διδάσκει περιβαλλοντικό σχέδιο σε μια από τις γνωστότερες καλλιτεχνικές σχολές της Ιαπωνίας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο του «Ζεν ή η τέχνη της απλής ζωής» από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου, στο οποίο έχει περικλείσει 100 πρακτικές συμβουλές για μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή.

«Σήμερα, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τον βηματισμό τους – ανησυχούν πολύ και βρίσκονται σε σύγχυση· δεν ξέρουν πώς να ζήσουν τη ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητούν την περιπέτεια: έτσι προσπαθούν να επιτύχουν τη διανοητική τους ισορροπία. Αλλά δεν τα καταφέρνουν» σημειώνει στον πρόλογό του ο Σούνμιο Μαζούνο.

Αυτό που υποστηρίζει στο βιβλίο του είναι ότι η καθημερινότητα θα εξακολουθήσει να είναι πολύπλοκη, το θέμα είναι να βρούμε τον τρόπο να αλλάξουμε εμείς το πώς βλέπουμε τον κόσμο. Μέσα από τις συμβουλές που δίνει έχει στόχο να βοηθήσει τους αναγνώστες να μάθουν να ζουν απλά, να είναι σε θέση να εκτιμήσουν την ουσία των σχέσεων διατηρώντας καλή επικοινωνία με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

«Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από τους άλλους, να μην ανησυχείτε για περιττά πράγματα, αλλά να ζείτε μια απλή ζωή, χωρίς υπερβολές και σπατάλες. Αυτό είναι ο Ζεν τρόπος ζωής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter