Ο Θεοδωρικάκος βλέπει μέχρι και… «φοβικό σύνδρομο» στην ΕΛ.ΑΣ για να καλύψει τις ευθύνες του (Video)

Ο Θεοδωρικάκος βλέπει μέχρι και… «φοβικό σύνδρομο» στην ΕΛ.ΑΣ για να καλύψει τις ευθύνες του (Video)

Μέχρι και όρους που ανήκουν στον τομέα της ψυχανάλυσης χρησιμοποίησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια αστυνόμευσης κεντρικών περιοχών της πρωτεύουσας, με αφορμή το περιστατικό της Νέας Σμύρνης, όπου έλαβε χώρα μαφιόζικη δολοφονία σε καφετέρια γεμάτη κόσμο το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Μαφιόζικη επίθεση σε καφετέρια – Δύο νεκροί από πυροβολισμούς (Video)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «φοβικό σύνδρομο» την απουσία αστυνόμευσης, προτού επιδοθεί στο… γνωστό για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παιχνίδι μετακύλισης ευθυνών. Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο -και τα όσα ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ– υπήρξαν προσωπικές παρεμβάσεις του για την ενίσχυση του ΑΤ Νέας Σμύρνης αλλά… ευθύνονται οι πολίτες που το 2021 αντέδρασαν στην αστυνομική βία, προκαλώντας έτσι… φοβικό σύνδρομο στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ!

«Στο θέμα της παρουσίας της αστυνομίας, έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο, να ενισχύσει την αποτελεσματική της παρουσία παντού. Αυτό το φοβικό σύνδρομο υπήρξε, ύστερα από το γνωστό περιστατικό της Νέας Σμύρνης, είναι πραγματικότητα, θα πρέπει να ξεπεραστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοδωρικάκος.

Η δήλωση Θεοδωρικάκου περί «φοβικού συνδρόμου» προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας κάθε άλλο παρά… φοβικά δρούσαν ενάντια σε διαδηλωτές, συλλογικότητες, πρόσφυγες αλλά και απέναντι σε απλούς πολίτες.

Ο υπουργός, παρότι στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχθεί την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή, στη συνέχεια… επανήλθε στα γνωστά του «στάνταρ», προαναγγέλλοντας «ξηλώματα» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αφαιρέσει από τις πλάτες του τις σοβαρές ευθύνες που του αναλογούν. «Όλοι αξιολογούνται, οι πάντες. Σε ένα μήνα υπάρχουν οι “κρίσεις” στην ΕΛ.ΑΣ και καθώς είναι πάρα πολύ κοντά, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις “κρίσεις”, συνολικά».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στην Αττική «υπάρχει το 70% του εγκλήματος, αλλά υπηρετεί μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. Είναι παθογένεια δεκαετιών», χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν γίνει μαζικές προσλήψεις στο σώμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter