Οι ειδικοί προβλέπουν νέα άνοδο των κρουσμάτων – Ακόμα για 100.000 κρούσματα προειδοποιεί ο Γώγος

Οι ειδικοί προβλέπουν νέα άνοδο των κρουσμάτων – Ακόμα για 100.000 κρούσματα προειδοποιεί ο Γώγος

Σοκάρουν οι αριθμοί των κρουσμάτων που προβλέπουν οι ειδικοί για το επόμενο διάστημα αφού τα 20.000 και τα 30.000 κρούσματα που βλέπουμε σήμερα πιθανότατα να είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δούμε τα κρούσματα να σκαρφαλώσουν στα 50.000 -60.000 υποστηρίζοντας πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα έχουν αποτέλεσμα σε δύο εβδομάδες περίπου.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην αυξητική φάση της καμπύλης εξέλιξης της Όμικρον στη χώρα», είπε ο κ. Σαρηγιάννης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα «θα αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα ουσιαστικά μετά από 10 ημέρες».

«Τις επόμενες 10 ημέρες περιμένουμε να έχουμε μία συνεχή αυξητική πορεία, τουλάχιστον όσον αφορά τον μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών. Ας μιλήσουμε με μέσους όρους, γιατί οι ημερήσιες τιμές εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό και από τον αριθμό των τεστ. Σήμερα ο μέσος όρος 7ημέρου είναι στα 12.100 κρούσματα ημερησίως. Αυτή η τιμή μπορεί να φτάσει σε τιμές ως 50.000 – 60.000 κρούσματα, σε βάθος χρόνου», είπε ο κ. Σαρηγιάννης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιες ημέρες ενός επταημέρου με μέσο όρο 60.000 κρούσματα, θα προσεγγίσουν εξαψήφιο αριθμό, κοντά στα 100.000 κρούσματα.

Ειδικά για τις επόμενες 10 ημέρες, ο κ. Σαρηγιάννης διευκρίνισε ότι σε επταήμερο μέσο όρο «μπορούμε να φτάσουμε τις 30.000 – 40.000 κρούσματα … δεν θα εκπλαγώ» αν υπάρξει ημέρα με 50.000 κρούσματα. Εκτίμησε ότι σταδιακή αποκλιμάκωση θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 23 Ιανουαρίου, όπου τοποθετείται η κορύφωση του πέμπτου κύματος αν εφαρμοστούν τα μέτρα.

https://www.youtube.com/watch?v=nYOYQAdKzIQ

Γώγος: Μπορεί να φτάσουμε και τα 100.000 κρούσματα

Ακόμα και πιο σοκαριστική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για 100.000 κρούσματα.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των κρουσμάτων, είπε ότι είναι ιλιγγιώδη και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να φτάσουν ακόμη και τις 100.000 τη μέρα, αλλά το θετικό είναι ότι δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ ανάλογα με τον αριθμό τους.

Προέβλεψε δε πως τόσο η κλιμάκωση όσο και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος της πανδημίας θα είναι σύντομες και θα διαρκέσουν 1-2 μήνες.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter