Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πανδημία προκαλούν τρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πανδημία προκαλούν τρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο πανικός των προηγούμενων ημερών για την αύξηση των κρουσμάτων, έχει μετατραπεί σε τρόμο. Η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη στις ίδιες της τις επιλογές. Δεν είναι τυχαίο πως κατα τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, επιλέχθηκε πολιτική επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη πρόταση-τροπολογία που κατάθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, για ελέγχους και στους εκκλησιαστικούς ναούς, κάτι μου λίγο αργότερα το έλυσε η ίδια η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της που αποφάσισε ακριβώς αυτό που πρότεινε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το μεγαλυτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν η ανάλυση της πανδημικής κρίσης αφού, το σχέδιο για τη πράσινη οικονομία και πράσινες υποδομές και μεταφορές ήταν έτοιμο σχέδιο του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, που λόγω της ασθένειας του, ήταν απών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δυσανασχετεί με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων-ένα εκατομμύριο κρούσματα την επόμενη περίοδο. Ευρισκόμενη σε αδιέξοδο λόγω της μεγάλης καθυστέρησης προληπτικών μέτρων και αδιαφορίας που έδειξε τη προηγούμενη περίοδο, εμμένει στην άρνηση ενός νέου lockdown αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της λήψης και νέων μέτρων. Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν και οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν όχι μόνον από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από το σύνολο των επιμελητηρίων της χώρας.

Το κλίμα εντός της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα αρνητικό καθώς μια επιβεβαίωση των επιστημονικών εκτιμήσεων, θα προκαλέσει ισχυρό σοκ στην οικονομία, ειδικά τώρα, που η αγορά εισέρχεται στις χριστουγεννιάτικες εορτές, που παραδοσιακά αποτελεί περίοδο οικονομικής ενίσχυσης των καταστημάτων πάσης φύσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικότερα για τα χριστουγεννιάτικα είδη, αναμένεται να είναι πολύ αυξημένα στις τιμές αφού λόγω της πανδημίας, από τις ασιατικές χώρες θα είναι δραματικά μειωμένες οι ποσότητες, γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση στα εγχώρια προϊόντα. Το κλίμα αυτό εκτιμάται πως θα σκιάσει ακόμη περισσότερο το αισιόδοξο αφήγημα που διαρρέει η κυβέρνηση. Ουσιαστικά, όπως λένε και παράγοντες της αγοράς, αφήνει ανεξέλεγκτη τη κατάσταση και στην οικονομία και στη πανδημία.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, η κυβέρνηση, έχει αποφασίσει την επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να διαμορφώσει και ανάλογο κλίμα λόγω των επικείμενων εορτών. Λέγεται πως στις τηλεοπτικές παρουσίες υπουργών δίνεται η εντολή να χαμηλώσουν οι τόνοι και να επιλέγονται κάθε φορά συγκεκριμένοι κυβερνητικοί παράγοντες που διαθέτουν χαμηλό προφίλ και ήπιο λόγο.

Με άλλα λόγια αντί να παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο διεξόδου, για άλλη κια φορά επιλέγεται η επικοινωνιακή διαχείριση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter