Οι ελαιοπαραγωγοί ξεκινούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Οι ελαιοπαραγωγοί ξεκινούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα Πέμπτη 7/12/2023 οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας, ενώ συνέχεια έχουν, την επόμενη εβδομάδα οι παραγωγοί με δενδρώδεις καλλιέργειες. Όπως αναφέρεται, προγραμματίζονται συσκέψεις και συνελεύσεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Για την Πέμπτη 7/12/2023 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας με βασικό αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ/στρέμμα λόγω ακαρπίας, όπως αποφάσισαν παραγωγοί από διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα (Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία κ.λπ.), που συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στη Σκάλα Αταλάντης στις 26 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η ανάγκη συντονισμού με συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους για κοινές διεκδικήσεις ως προς τα ευρύτερα προβλήματα που συνδέονται με την επιβίωση του αγροτικού κόσμου. Τη συμμετοχή τους έχουν ήδη αναγγείλει οι αγροτικοί σύλλογοι Μαγνησίας, Λέσβου, Χανίων, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Ηρακλείου, Πρέβεζας, Λακωνίας.

Οι ελαιοπαραγωγοί διεκδικούν:

  •  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την ακαρπία στην ελιά για όλους τους ελαιοπαραγωγούς σε όλες τις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα, με 200 ευρώ/στρέμμα.
  •  Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα και να δοθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το κράτος και τις Περιφέρειες για τη δακοκτονία.
  •  Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από το κράτος ώστε να καλύπτει το σύνολο της ζημιάς στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους, όπως και την ακαρπία. Να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ στις περιοχές με δενδρώδεις καλλιέργειες (μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια, κεράσια κ.λπ.). Οι καλλιεργητές διαμαρτύρονται για την απώλεια εισοδήματός τους εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από ασθένειες και φυσικές καταστροφές.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικοί «δολοφόνοι» στα… ρετιρέ της ΑΑΔΕ: Πώς λειτουργεί το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Η Ελλάδα γερνάει, διώχνει τους νέους και ψάχνει εργατικά χέρια

Πολάκης: Η κυβέρνηση δεν ακουμπάει τη μεγάλη φοροδιαφυγή – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter