Οι ΗΠΑ αποφασίζουν, οι Βρυξέλλες… εκφωνούν και εμείς πληρώνουμε!

Οι ΗΠΑ αποφασίζουν, οι Βρυξέλλες… εκφωνούν και εμείς πληρώνουμε!

Μέτρα για να πονέσει η Μόσχα υποτίθεται ότι πήραν οι «27» αλλά όπως φαίνεται αυτοί που θα πονάνε κάθε εβδομάδα και περισσότερο θα είναι οι… Ευρωπαίοι, κάτι που έρχεται σαν φυσική συνέπεια των αποφάσεων μιας ηγετικής ελίτ που κυριολεκτικά μπερδεύει τα μπούτια της.

Το μέτρο της ανεπάρκειας όλων αυτών που δηλώνονται «ηγέτες της ΕΕ» το έδωσε ο Ζοσέπ Μπορέλ δηλώνοντας «δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη Ρωσία να πουλήσει σε άλλους το πετρέλαιο, αλλά είμαστε ο πιο σημαντικός πελάτης της Ρωσίας. Πρέπει να βρει άλλον και σίγουρα πρέπει να μειώσουν τις τιμές».

Την ώρα λοιπόν που αυτός ο… φωστήρας, επικεφαλής υποτίθεται της ευρωπαϊκής διπλωματίας, έκανε αυτές τις δηλώσεις, οι τιμές αντί να μειωθούν πήραν φωτιά!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία έδειχναν ότι «η τιμή του μπρεντ άρχισε να παίρνει την ανηφόρα, καταγράφοντας αύξηση έως και 2,5% και ξεπερνώντας τα 124 δολάρια το βαρέλι. Και σε αυτό, φυσικά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ότι οι τιμές όλων των παραγώγων πετρελαίου παρασύρονται προς τα πάνω».

Και για να φανεί πόσο σκούρα γίνονται τα πράγματα με τέτοιους ηγέτες και τέτοιες αποφάσεις ήρθαν καπάκι και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Φατίχ Μπιρόλ ότι «όταν ξεκινήσει η βασική περίοδος διακοπών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, θα αυξηθεί η ζήτηση για καύσιμα. Μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις σε ντήζελ, πετρέλαιο, κηροζίνη, ιδιαίτερα στην Ευρώπη» και ότι «η ενεργειακή κρίση που είναι προ των πυλών είναι πολύ μεγαλύτερη από την πετρελαϊκή κρίση του 1970».

Και ενώ τα πάντα δείχνουν όσο άσχημα διαπιστώνουμε όλοι μας καθημερινά βλέποντας τις τιμές να «πετάνε», ο κυβερνητικός… Πινόκιο επιμένει ότι «η Κυβέρνηση λύνει προβλήματα και μεριμνά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον».

Γιατί οι άριστοι στην παραπληροφόρηση, κουκιά τρώνε κουκιά μαρτυράνε. Και όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Άλλωστε και ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιάννη Οικονόμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει όσα έρχονται δήλωσε αμέσως μετά από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ότι «οι κυρώσεις έχουν κόστος και για αυτούς που τις αποφασίζουν»!

Μόνο που ο Μητσοτάκης, ο Μπορέλ και όλοι τους που εκφώνησαν τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα κόστος αντίθετα από τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης που πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο αποφάσεων για τις οποίες κανείς δεν τους ρώτησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter