Οι New York Times μηνύουν Microsoft και OpenAI για την «εκπαίδευση» του ChatGPT

Οι New York Times μηνύουν Microsoft και OpenAI για την «εκπαίδευση» του ChatGPT

Μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT, κατέθεσαν οι New York Times, με την κατηγορία ότι καταχράστηκαν την πνευματική ιδιοκτησία της εφημερίδας για να εκπαιδεύσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, στη μήνυση τους οι Times της Νέα Υόρκης αναφέρουν ότι Microsoft και η OpenAI τις οφείλουν δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για την παράνομη αντιγραφή και χρήση του περιεχομένου των NYT.

Σύμφωνα με το νομικό τμήμα της εφημερίδας, τα εργαλεία Α.Ι. εκπαιδεύτηκαν πάνω σε εκατομμύρια άρθρα των Times, αντλώντας υλικό για να προσφέρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών. Όπως αναφέρει, τα εργαλεία A.I. «εκτρέπουν» την ψηφιακή κίνηση μειώνοντας την επισκεψιμότητα στην εφημερίδα, στερώντας από την εταιρεία έσοδα.

«Αν η Microsoft και η OpenAI θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δουλειά μας για εμπορικούς σκοπούς, ο νόμος απαιτεί να λάβουν πρώτα την άδεια μας. Δεν το έκαναν» τονίζουν οι NYT.

«Το δημοσιογραφικό έργο των Times είναι το αποτέλεσμα συνεισφοράς χιλιάδων δημοσιογράφων, η απασχόληση των οποίων κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως», αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης. «Οι εναγόμενοι έχουν πρακτικά αποφύγει να δαπανήσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που οι Times επένδυσαν για τη δημιουργία αυτού το έργου, χρησιμοποιώντας το χωρίς άδεια ή καταβολή αποζημίωσης», προσθέτουν.

Δείτε επίσης: Δανία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν εκφώνησε ομιλία εν μέρει γραμμένη από το ChatGPT

ΗΠΑ: Δικηγόρος χρησιμοποίησε το ChatGPT για υπόθεση και… βρέθηκε κατηγορούμενος

Τεχνητή νοημοσύνη: Συμφωνία – ορόσημο στην ΕΕ για τους κανόνες – Υποχρεώσεις και απαγορεύσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter