Οι προτάσεις του Docville

Οι προτάσεις του Docville

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει: 

Συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν συναυλία για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά τη Δευτέρα 1 Μαΐου στις 19.30 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Φώτη Σιώτα βασισμένη στην παράσταση «Πουλάκια είναι και λαλούν».

INF0: 1/5 στις 19.30 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα

Τα ταξίμια του «Σπασμένου ήχου»

Από τους σκοτεινούς τεκέδες στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και από το περιθώριο στο προσκήνιο. Το μπουζούκι κατέχει επάξια θέση στον λαϊκό πολιτισμό. Ενα ταξίδι μνήμης για τον ήχο

του πιο αγαπητού οργάνου της χώρας παρουσιάζεται στον κινηματογράφο Αστορ. Μια συνδημιουργία των Φοίβου Κοντογιάννη και Ανέστη Μπαρμπάτση σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

INF0: 2/5, 19.30, Αστορ, Σταδίου 28

«Μήδεια» για τη Μαρία Κάλλας

Με την όπερα «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι, μια μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή με τη Μετροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, την Οπερα του Καναδά και τη Λυρική Οπερα του Σικάγου, ξεκινά το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ογκέν και σκηνοθεσία και σκηνικά Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ, με την Αννα Πιρότσι να ντεμπουτάρει στον ομώνυμο ρόλο. Η «Μήδεια» είναι όπερα απολύτως συνδεδεμένη με την Ελλάδα –βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη–, ενώ η ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας στην ιστορική παραγωγή της ΕΛΣ στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το 1961, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και σκηνικά και κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στον σύγχρονο πολιτισμό.

INF0: 2, 4/5, 19.30, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι Raveonettes επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Raveonettes έρχονται το Σάββατο 6 Μαΐου για μια συναυλία «best of»! Οι περισσότεροι τους γνωρίζουν από το πολυπαιγμένο τους χιτ «Love in a trashcan», ένα τραγούδι που έγινε μεγάλη επιτυχία και άντεξε στον χρόνο. Ομως το τρομερό δίδυμο του Sune Rose Wagner και της Sharin Foo έχει να δείξει πολύ περισσότερα στην εικοσαετή καριέρα του, αναβιώνοντας το garage rock. Οι Raveonettes θα ανεβούν στη σκηνή του Gagarin στην πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα έπειτα από έξι χρόνια. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Noda Pappa.

INF0: 6/5 21:00, Λιοσίων 205, Αθήνα

«Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον»

Το ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον» την Κυριακή 30 Απρίλη στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ικαρη, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιάννης Μπέζος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Μάκης Σεβίλογλου, Διονύσης Τσακνής, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Λοΐζου και του Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου, του Ναζίμ Χικμέτ, του Φώντα Λάδη, του Κώστα Βάρναλη και πολλών ακόμη θα είναι «παρόντα» σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter