Οι ταινίες της ημέρας – Φελίνι, η υποψήφια για Όσκαρ Γκλεν Γκλόουζ και Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους

Οι ταινίες της ημέρας – Φελίνι, η υποψήφια για Όσκαρ Γκλεν Γκλόουζ και Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, προβάλλεται η πρώτη έγχρωμη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι  «Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων», το δράμα χαρακτήρων «Η Σύζυγος», με την εξαιρετική ερμηνεία της υποψήφιας για Όσκαρ Γκλεν Γκλόουζ και η περιπέτεια φαντασίας Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους, βασισμένη στο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη».

Η Σύζυγος/ ΕΡΤ2 – 22.00

Η Τζόαν (Γκλεν Γκλόουζ) είναι η τέλεια σύζυγος. Επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει το ταλέντο, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της για να στηρίξει το σύζυγο της Τζόζεφ Κάσελμαν (Τζόναθαν Πράις) και τη λογοτεχνική του καριέρα.

Την παραμονή της βράβευσης του Τζο με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Τζόαν νιώθει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της. Αναπολεί την κοινή τους πορεία ως ζευγάρι, από τη στιγμή που γνωρίστηκαν, εκείνος άσημος και παντρεμένος καθηγητής λογοτεχνίας και εκείνη φοιτήτρια και η καλύτερη συγγραφέας στο τμήμα του.

Υπομένοντας χρόνια τις απιστίες του, έμεινε στο παρασκήνιο, εγκατέλειψε τα όνειρά της, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα που την έχουν κάνει έξαλλη έρχεται αντιμέτωπη μαζί του. Γνωρίζουν καλά και οι δύο ότι αυτό το Νόμπελ της ανήκει ολοκληρωτικά και είναι έτοιμη να αποκαλύψει σε όλους, το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του συζύγου της.

*Για την ερμηνεία της στην ταινία η Γκλεν Γκλόουζ προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου

Σκηνοθεσία: Μπιορν Ρούνγκε, Σενάριο: Τζέιν Αντερσον

Ηθοποιοί: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις, Κρίστιαν Σλέιτερ

Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων/ Βουλή – 22.00

Η Ιουλιέτα, μια μεσόκοπη κυρία του καλού ιταλικού κόσμου την οποία απατά ο σύζυγός της, μάχεται με τα φαντάσματα των νεανικών της αναμνήσεων, αλλά και με αληθινά πνεύματα που την έχουν στοιχειώσει, οδηγώντας την σε κρίση ταυτότητας.

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Ηθοποιοί: Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Σίλβα Κοσίνα

* H πρώτη έγχρωμη ταινία στην φιλμογραφία του Φεντερίκο Φελίνι

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους/ ALPHA- 23:45

Η Maleficent (Ατζελίνα Τζολί) και η βαφτιστήρα της Αυγή (Ελ Φάνιγκ) θέλουν να λύσουν τον περίπλοκο και μυστηριώδη οικογενειακό δεσμό που τις ενώνει, όσο ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους από τους επικείμενους γάμους της Αυγής, τους απροσδόκητους εχθρούς και τις καινούργιες σκοτεινές δυνάμεις που εμφανίζονται στο Βασίλειο.

Η κατακερματισμένη σχέση τους, που σέρνεται ανάμεσα στην εκδίκηση και την άδολη αγάπη δείχνει να ανθίζει, όσο η έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους και στις νεράιδες επιβιώνει.

Ο επικείμενος γάμος της Αυγής με τον πρίγκιπα Φίλιππο είναι αιτία για γιορτή για το Βασίλειο των Ουλστεντ και των γειτόνων Μουρς, αφού ο γάμος θα φέρει κοντά τους δύο κόσμους. Ωστόσο η μητέρα του Φίλιπ, η βασίλισσα Ινγκριθ (Μισέλ Φάιφερ) δεν συμφωνεί με τον γάμο και παρά την ευγενική της συμπεριφορά, τα σχέδια της είναι πολύ σκοτεινά και επικίνδυνα, ειδικά για την Μαλεφισεντ.

Όταν ένας καινούργιος επισκέπτης θα συστήσει έναν παντοδύναμο νέο εχθρό που δεν υπολόγιζαν, η Maleficent και η Aurora θα χωριστούν, συμμετέχοντας σε έναν Μεγάλο Πόλεμο, που θα δοκιμάσει την αφοσίωση τους και θα τις κάνει να αναρωτηθούν αν είναι στ’ αλήθεια οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Ρόνινγκ

Ηθοποιοί: Αντζελίνα Τζολί, Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ

* Υποψήφια για Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών

* Ο προϋπολογισμός ήταν 185.000.000 δολάρια και παγκοσμίως συγκέντρωσε περίπου 492.000.000

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter