Όλγα Γεροβασίλη: Όσο η χώρα πενθεί για τα Τέμπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκληρώνει deals

Όλγα Γεροβασίλη: Όσο η χώρα πενθεί για τα Τέμπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκληρώνει deals

Την πεποίθηση πως «ενώ η χώρα πενθεί για τα Τέμπη, η κυβέρνηση προχωρά τα τελευταία deals» εξέφρασε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θέτει τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Ενώ η χώρα πενθεί για τα Τέμπη, η Κυβέρνηση προχωρά το μεταρρυθμιστικό της έργο κανονικά. Τα τελευταία deals ολοκληρώνονται, αλλά είναι στο τέλος, ξέρετε αυτά δεν θα προλάβουν να πάρουν σάρκα και οστά» είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη στην παρέμβασή της και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Πενθεί η χώρα, πενθεί η ελληνική κοινωνία και αναζητά αλήθειες. Είμαστε ακόμα σε αυτό το στάδιο, διερεύνησης της αλήθειας. Κι αντί για αλήθεια η κοινωνία εισπράττει συγκάλυψη αλλά και ψέματα. Ή την προσπάθεια τουλάχιστον της Κυβέρνησης να πει ψέματα, όπως με το περίφημο έργο τηλεδιοίκησης στη Λάρισας, αν ήταν έτσι ή αλλιώς και προσπαθεί η Κυβέρνηση να δημιουργηθεί σύγχυση: αν η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε, η οποία δεν λειτουργούσε φυσικά μετά την πυρκαγιά του 2019 και αν λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα.».

Αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Να τονίσω ότι με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού η ΝΔ αποδεικνύεται ξανά μνημονιακότερη των Μνημονίων! Παραβιάζει τις αποφάσεις του Στε και ξεπουλά το κοινωνικό αγαθό του νερού».

«Θα τελειώσω με κάτι άλλο: ιδιωτικοποιήθηκαν οι σιδηρόδρομοι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ; Να το πούμε αυτό άλλη μια φορά: Όχι, απετράπη επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Έγινε η ιδιωτικοποίηση μόνο του μεταφορικού έργου κι αυτό εξαιτίας των 15 δισ. τα οποία κρίθηκε ότι είναι κρατικές ενισχύσεις και τα οποία θα ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει η χώρα αν δε το κάναμε, ένα φορτίο το οποίο μας φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και βεβαίως η ΝΔ έχει πλήρη συμμετοχή σε αυτό» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη και κατέληξε επισημαίνοντας:

«Ξέρετε κ. Σκρέκα και κ. Αμυρά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Εκπροσωπείτε μια παράταξη, η οποία ευθύνεται για πολλά δεινά σε αυτό τον τόπο.Δεν μπορείτε σε καμία των περιπτώσεων να εκφράσετε το νέο. Το παλιό αναπαράγετε και μάλιστα με πολύ κακό τρόπο. Κομματικό μοντέλο, ρουσφετολογικό, απαξίωση των δημοσίων υποδομών, υποκλοπές και άλλα».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Ακατάπαυστο το κυβερνητικό «ράβε – ξήλωνε» με το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter