Ολική ρήξη Νετανιάχου – Μπάιντεν: Έρχονται… «πύρινες» αντιπαραθέσεις λέει «η ανώτατη πηγή που μπορείτε να φανταστείτε»

Ολική ρήξη Νετανιάχου – Μπάιντεν: Έρχονται… «πύρινες» αντιπαραθέσεις λέει «η ανώτατη πηγή που μπορείτε να φανταστείτε»

Κλιμακώνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ένας «πολύ υψηλόβαθμος» Ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι επιδιώκει να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα συμπεράσματα σχετικά με την επισφαλή πολιτική θέση του Νετανιάχου, εν μέσω κριτικής για το πώς διαχειρίστηκε τον πόλεμο στη Γάζα, ήταν μέρος της έκθεσης για την «ετήσια αξιολόγηση απειλών» των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Απαντώντας σε αυτή, ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, δήλωσε πως «αυτοί που εκλέγουν τον πρωθυπουργό είναι οι πολίτες του Ισραήλ και κανένας άλλος.

Το Ισραήλ δεν είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ, αλλά μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα της οποίας οι πολίτες είναι αυτοί που εκλέγουν την κυβέρνηση. Αναμένουμε από τους φίλους μας να δράσουν για να ανατρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς της Χαμάς και όχι την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Ισραήλ», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, στην αξιολόγησή τους οι ΗΠΑ καταλήγουν στο εξής: «Η δυσπιστία για την ικανότητα του Νετανιάχου να κυβερνήσει, έχει διευρυνθεί στους πολίτες, και έχει φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα από ό,τι ήταν πριν τον πόλεμο. Αναμένουμε μεγάλες διαμαρτυρίες που απαιτούν την παραίτησή του και τη διεξαγωγή εκλογών. Μια διαφορετική, πιο μετριοπαθής κυβέρνηση είναι πιθανό να σχηματιστεί μετά από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση».

Μεγαλώνει το ρήγμα στις σχέσεις Μπάιντεν – Νετανιάχου

Το πόρισμα της έκθεσης των ΗΠΑ μεταδόθηκε κατά τη νυχτερινή εκπομπή ειδήσεων του Channel 12, όπου και αναφέρθηκε ότι η εν λόγω δήλωση, προήλθε από την «ανώτερη ισραηλινή πολιτική πηγή που μπορείτε να φανταστείτε», υπονοώντας ότι πιθανότατα πρόκειται για τον ίδιο τον Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου «αποφάσισε να ξεκινήσει ισχυρές, δημόσιες και δραματικές αντιπαραθέσεις με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», μετέδωσε επίσης το Channel 12.

Εν των μεταξύ, την ώρα που οι εντάσεις με τον Λευκό Οίκο αυξάνονται, ο Νετανιάχου δήλωσε μιλώντας στους αντιπροσώπους της AIPAC – ένα λόμπι που υποστηρίζει πολιτικές υπέρ του Ισραήλ – οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον την Τρίτη 12 Μαρτίου, ότι εκτιμά βαθύτατα την υποστήριξη από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και ελπίζει ότι θα συνεχιστεί.

«Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, ό,τι κι αν γίνει» συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Για να κερδίσει τον πόλεμο,πρέπει να καταστρέψει τα εναπομείναντα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα. Αν δεν το κάνει, η Χαμάς θα ανασυνταχθεί, θα επανεξοπλιστεί και θα ανακατακτήσει τη Γάζα.

Αυτή είναι μια αφόρητη απειλή για το μέλλον μας και δεν θα την αποδεχτούμε. Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς, θα απελευθερώσουμε τους ομήρους μας και θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα αποτελέσει ξανά απειλή για το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με ιστορική πρωτιά του Τραμπ

Απογευματινά χειρουργεία: Ο τιμοκατάλογος της ντροπής, περηφάνεια του Άδωνη

Κολωνός: Αθώωση του Μίχου για βιασμό και ενοχή για «κατάχρηση ανηλίκου» προτείνει ο εισαγγελέας στην υπόθεση της 12χρονης

Ηλεία: Προκλητική κάλυψη στον επίορκο γιατρό – Εργάζεται κανονικά 15 ημέρες μετά τη σύλληψή του

Επιτέθηκαν με σφυρί σε στενό συνεργάτη του Ναβάλνι – «Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter