Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ (Photos)

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ (Photos)

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις, που ξεκίνησαν από λίγο διαφορετικές αφετηρίες, και συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης μπροστά από τη Βουλή.

Πορεία πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και από άλλα εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Δείτε επίσης: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – Ποιοι απεργούν, πώς κινούνται τα ΜΜΜ (Photos)

Με κεντρικά συνθήματα «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε, απεργούμε», καθώς επίσης και «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποιηση της επικουρικής ασφάλισης», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.











Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις και πορείες από εργαζόμενους, συνταξιούχους, σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες και φοιτητικούς συλλόγους, με κύριο αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Με κεντρικό σύνθημα για αγώνα “ενωτικό και ταξικό”, για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωή με δικαιώματα, συγκεντρώθηκαν μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοχέδιο της κυβέρνησης που όπως υποστηρίζουν “δίνει γη και ύδωρ” στους εργοδότες, υπονομεύει τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, και “ενταφιάζει” τις συλλογικές συμβάσεις.

Απεργία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Συγκεκριμένα, τρόλεϊ, λεωφορεία και ηλεκτρικός (γραμμή 1) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Υπενθυμίζεται ότι δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τις 6 το πρωί της Τρίτης (24 Σεπτεμβρίου) έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Με προσωπικό ασφαλείας και τα νοσοκομεία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την επόμενη Τρίτη προκήρυξε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κλειστά τα σχολεία

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συμμετέχουν και εκείνες στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές.

Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Και οι τραπεζουπάλληλοι στην απεργία

Στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι τραπεζουπάλληλοι. Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη από τις 12:00 ως τις 15:00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, που θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στον «κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», όπως αναφέρεται.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «αδρανοποίηση και ουσιαστικά απαξίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ)», ενώ τονίζει, ότι με το νομοσχέδιο, ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προβλέπεται υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, ενώ «εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες “νόμιμα” θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές».

Μεταξύ άλλων, το Διασωματειακό διεκδικεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, όπου οφείλονται, «ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας», αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απεργία, που βάλλεται και αυτό από το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως επισημαίνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter