Ολοταχώς στην καταστροφή

Ολοταχώς στην καταστροφή

Ο προϋπολογισμός του 2022 που μόλις ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία είναι καταστροφικός για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, για όλα τα στρώματα εκτός από τα ανώτερα. Είναι καταστροφικός γιατί υποκρύπτει φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού κάτω από τους πανηγυρισμούς της υποτιθέμενης ανάπτυξης του 2021. Γιατί αυτό που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ονομάζει ανάπτυξη δεν προκύπτει από κάποια αλλαγή του οικονομικού μοντέλου αλλά ως αύξηση του ΑΕΠ από την αύξηση και μόνο της κατανάλωσης με τα δανεικά των 43 δισ. ευρώ που έπεσαν στην αγορά λόγω πανδημίας.

Με την οικονομία να έχει δημόσιο χρέος άνω του 200% του ΑΕΠ, με πρωτογενές έλλειμμα 7,3% του ΑΕΠ, με πάνω από 11 δισ. ευρώ έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να σκιστούν όλα τα οικονομικά εγχειρίδια όταν κάποιοι πανηγυρίζουν για την αλματώδη ανάπτυξη. Και η κυβέρνηση πανηγυρίζει ψηφίζοντας στη Βουλή έναν προϋπολογισμό που διευρύνει τις ανισότητες, φέρνει βίαιη φτωχοποίηση, χτυπάει αλύπητα τη νέα γενιά που την αναγκάζει να ζει με μισθούς πείνας και για ακόμη μια φορά περιορίζει τις κοινωνικές δαπάνες.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «άριστοι» που τον περιστοιχίζουν έχουν έναν και μόνο πολιτικό στόχο. Να ιδιωτικοποιήσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία και τις κοινωνικές πρόνοιες του κράτους· να κρατήσουν και να αυξήσουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις των εχόντων δημιουργώντας μια οικονομία με φθηνότατο εργατικό κόστος.

Αυτό όμως δεν είναι η κοινωνία του 2050 που επιθυμεί η νέα γενιά. Και οφείλουν να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter