Ολυμπιακός: Αγωνία για τρεις παίκτες του μετά το πραξικόπημα στη Γουινέα

Ολυμπιακός: Αγωνία για τρεις παίκτες του μετά το πραξικόπημα στη Γουινέα
Ο Μαντί Καμαρά

Τις τελευταίες ώρες γίνονται αναφορές για πραξικόπημα στη Γουινέα και πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων αναφέρουν ότι ο στρατός έχει καταλάβει την εξουσία, ενώ παραμένει άγνωστη η τύχη του Προέδρου της αφρικανικής χώρας, Άλφα Κοντέ.

Μπορεί τα ΜΜΕ της Γουινέας να αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει πως το πραξικόπημα πέτυχε, αλλά την ίδια ώρα έχει κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο πρόεδρος της χώρας, Άλφα Κοντέ να βρίσκεται ανάμεσα σε στρατιώτες, οι οποίοι του ζητούν να επιβεβαιώσει πως δεν έχει τραυματιστεί.

Οι εξελίξεις στη Γουινέα έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και στον Ολυμπιακό καθώς στη χώρα βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές του, ο Μαντί Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Μαμαντού Κανέ που έχουν κληθεί στην εθνική τους ομάδα. Τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι της Γουινέας με το Μαρόκο για προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Το ματς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο General Lansana Conté Stadium που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Κονακρί αλλά πλέον θεωρείται αδύνατο κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι διεθνείς αγωνίζονται σε ξένους συλλόγους και παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, καθώς έχουν κλείσει τα σύνροα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την αποστολή του Μαρόκου που βρίσκεται ήδη στη Γουινέα.

Στο Μαρόκο έχουν την αγωνία τους για την εθνική τους ομάδα, ενώ τα Μέσα της χώρας τονίζουν πως οι διεθνείς είναι ασφαλείς σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, Κονακρί. Αυτή τη στιγμή αναζητείται τρόπος για να επιστρέψει η αποστολή στο Μαρόκο, διότι έχουν κλείσει τα σύνορα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Κυβέρνηση του Μαρόκου θα στείλει αεροπλάνο στη Γουινέα για να παραλάβει τους ποδοσφαιριστές.

Ο Μαντί Καμαρά με μήνυμα στο Instagram ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει τη Γουινέα, στην οποία έχει εγκλωβιστεί εξαιτίας πραξικοπήματος.

Ο μέσος του Ολυμπιακού με ανάρτησή στο Instagram έστειλε το μήνυμά του για τις εξελίξεις: “Ο Θεός να προστατεύει τη Γουινέα μου”.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter