Οπα κάπου στη ΝΔ, μη… θλίβεστε τόσο

Οπα κάπου στη ΝΔ, μη… θλίβεστε τόσο

Τώρα όλοι τους, µε πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εµφανίζονται και θλιµµένοι και ευαίσθητοι και υπέρ της ανθρωπιάς και υπέρ της αλληλεγγύης και πρέπει, λένε, να βρεθούν λύσεις και να αναθεωρηθεί η ευρωπαϊκή πολιτική για να µην ξαναϋπάρξουν τραγωδίες όπως αυτή ανοιχτά της Πύλου.

Και βέβαια, για άλλη µία φορά όλοι τους, µε πρώτο εννοείται τον Μητσοτάκη, λένε ψέµατα, µηρυκάζουν όσα τους είπαν οι επικοινωνιολόγοι να πουν, µήπως κρύψουν, για άλλη µία φορά, την αλήθεια πίσω από προκατασκευασµένες ατάκες.
Γιατί όταν χαρασσόταν η ευρωπαϊκή πολιτική ο Μητσοτάκης και το φιλαράκι του ο Βέµπερ της ευρωδεξιάς είχαν ήδη συναντήσει τη ρητορική και τις τακτικές του Ορµπάν και ετοίµαζαν τείχη και φρούρια όλων των ειδών, αποφεύγοντας, όπως όλοι οι ακραίοι συντηρητικοί, ό,τι µπορούσε να διευκολύνει τους κατατρεγµένους.

Οταν διαµορφώνονταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές λοιπόν και βέβαια η ιδιαιτέρως ακραία ελληνική εκδοχή τους, ο Μητσοτάκης δεν θλιβόταν καθόλου αλλά δήλωνε: «∆εν κάνουµε επαναπροωθήσεις. Ωστόσο αποτρέπουµε παράνοµες εισόδους στη θάλασσα. Είµαι απόλυτα συνειδητοποιηµένος ως προς αυτό και είµαι απολύτως πεπεισµένος ότι αυτό συνάδει µε το νοµικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ηταν τότε που το δεξί, το δεξιότατό του χέρι, ο Βορίδης, έλεγε µε τον τσεκουράτο τρόπο που τον χαρακτηρίζει: «Η ανάλυση των συγκεκριµένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κ.λπ. Υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί, λοιπόν, είναι παράνοµοι µετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστική προστασία».

Και ο γνωστός και µη εξαιρετέος αντιπρόεδρος της µητσοτακικής Νέας ∆ηµοκρατίας Αδωνης Γεωργιάδης ξεκαθάριζε: «∆εν έχω σκοπό να µειώσω κανέναν άνθρωπο, είναι όµως απολύτως σαφές ότι όποιος αποφασίζει να µπει στην Ελλάδα παράνοµα χωρίς να το δικαιούται θα φεύγει. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος».

Και σε επίρρωση όλων αυτών, για να είναι βέβαιοι ότι όλα αυτά δεν θα ξεχαστούν ούτε προς στιγµήν, ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν Σκέρτσοι και Γεραπετρίτηδες επέλεξαν ως υπουργό Ναυτιλίας τον ναύαρχο ε.α. Θεόδωρο Κλιάρη που διατέλεσε αρχηγός του λιµενικού την περίοδο 2019-22, όταν οι καταγγελίες για pushbacks γίνονταν σε καθηµερινή βάση.

Αυτό το κράτος λοιπόν ενήργησε όπως όλοι γνωρίζουµε πλέον και στα ανοιχτά της Πύλου. Και αυτές τις πολιτικές που µε σαφήνεια είχαν διατυπώσει ο Μητσοτάκης και οι κολαούζοι του υλοποίησε. Γιατί ο στόχος τους είναι χρησιµοποιώντας τον φόβο να εργαλειοποιούν, εσωτερικά και διεθνώς, το µεταναστευτικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter