Όταν τα παιδιά κοιμούνται νηστικά γιατί δεν έχουν φαγητό

Όταν τα παιδιά κοιμούνται νηστικά γιατί δεν έχουν φαγητό

Η είδηση μετά από έρευνα σε 16 χώρες από την ανθρωπιστική οργάνωση World Vision International μπορεί να περάσει και απαρατήρητη μετά την τόση υπερκατανάλωση εικόνων καταστροφών, πολέμων και νεκρών.

Θα έδινε μια άλλη διάσταση ωστόσο αν στον τίτλο γράφαμε και κάτι ακόμα:

Στην πλέον προβεβλημένη χώρα του κόσμου, στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι στο σπίτι τους το παιδί τους έχει πάει νηστικό για ύπνο διαμορφώθηκε στο 18%.

Ναι! Ούτε αυτό σας σοκάρει;

Δεν πρόκειται για χώρα της Αφρικής ή της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής αλλά στην ίδια τη χώρα του κεφαλαίου, του πλούτου!

Η έρευνα, ανακοινώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αυτή:

  • Το 59% των γονέων που συμμετείχαν σε αυτή ανησυχούν ιδιαιτέρως για την πείνα μεταξύ των παιδιών και τον υποσιτισμό στις οικογένειές τους
  • Το 46% να ανησυχεί πώς θα βρει χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.
  • Το 37% των γονέων δήλωσε πως τα παιδιά τους δεν έχουν κατάλληλη σίτιση κάθε μέρα και
  • Το 21% δήλωσε ότι τα παιδιά τους έχουν πεινάσει τον τελευταίο μήνα.

Συνταρακτικό αλλά σημαντικό είναι πως το ποσοστό των παιδιών που πηγαίνουν για ύπνο νηστικά αυξάνεται στο 38% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Πιο συνταρακτική ήταν και η δήλωση του προέδρου της World Vision International, Άντριου Μορέλι που αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος.

«Η πείνα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και δεν περιορίζεται σε κάποια χώρα ή μέρος του πλανήτη», είπε.

Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Ipsos και συμμετείχαν πάνω από 14.000 άνθρωποι από όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Το αίτιο πάντα οικονομικό αλλά πιο συγκεκριμένα, το 46% επικαλέστηκε τον πληθωρισμό και το κόστος διαβίωσης ως τον βασικό λόγο. Οι επόμενοι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (39%) και ότι δεν δίδεται αρκετή προσοχή από τις κυβερνήσεις στις προσπάθειες για τον τερματισμό της πείνας (25%).

Στις 16 χώρες περιλαμβάνονται η Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, το Περού, οι Φιλιππίνες, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπου η Ipsos ρώτησε περίπου 1.000 ενήλικες σε κάθε κράτος. Στο Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ και το Μαλάουι, ρωτήθηκαν περίπου 500 άνθρωποι σε κάθε χώρα.

Υπάρχει μια μικρή διάσταση ωστόσο που ενδεχομένως αφορά τους αναλυτές και τους πολιτικούς, δεν αλλάζει ωστόσο την εικόνα:

Ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος για την πείνα των παιδιών σε 11 από τις 16 χώρες, φθάνοντας το υψηλό ποσοστό του 70% στο Μπαγκλαντές. Ωστόσο πλούσιες χώρες, όπως ο Καναδάς (68%), η Αυστραλία (66%) και η Βρετανία (66%) επίσης επικαλούνται τις υψηλότερες τιμές ως τη βασική αιτία.

Είναι τραγικό που το 2023 με τόσο πλούτο γύρω μας να υπάρχει αυτή η εικόνα. Θα έλεγε κανείς πως η εικόνα θα ήταν καλύτερη στις «προηγμένες οικονομικά χώρες», ωστόσο δεν είναι!

Μια απλή αλήθεια που πρέπει να μας οδηγήσει σε σκέψεις όσον αφορά τη συσσώρευση του πλούτου…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ & WVI

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter