Όταν το Τόκιο 2020 έπεσε στα… νύχια της ΕΡΤ

Όταν το Τόκιο 2020 έπεσε στα… νύχια της ΕΡΤ

Άνευ προηγουμένου στο βασίλειο της αναξιοκρατίας οι γκάφες και η προχειρότητα στον προγραμματισμό και στη διαχείριση της προβολής της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Αγαπημένο μου της ΕΡΤ» έλεγε κάποτε το σλόγκαν που είχαν λανσάρει από την κρατική ραδιοτηλεόραση για να διαφημίζουν την… πραμάτεια τους. Όμως διαχρονικά η ΕΡΤ ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς ανεμελιάς, τσαπατσουλιάς και γκάφας με όρους δημόσιας υπηρεσίας παραμονές Δεκαπενταύγουστου…

Κάπως έτσι φτάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου αποδεικνύεται πως η ΕΡΤ για μια ακόμη φορά και στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα λειτουργεί με προχειρότητα, με προγραμματισμό στο πόδι και, όπως υποστηρίζουν πολλοί εντός του ραδιομεγάρου, με όρους που επιβάλλουν κάποιοι που έχουν τα «μέσα» και προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα με αποτέλεσμα να βασιλεύει η αναξιοκρατία.

«Φταίνε οι άλλοι»

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε (και δικαιολογημένα) η ΕΡΤ με τον ΜΗ προγραμματισμό που φάνηκε στις στις μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποκορύφωμα να γίνει χαμός αφού η κρατική τηλεόραση έχασε τον προκριματικό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους όπου ο Ελληνας αθλητής προκρίθηκε πρώτος και καλύτερος στον τελικό.

Η ΕΡΤ, αντί να ζητήσει συγγνώμη, προτίμησε να κάνει αυτό που κάνει ο πολιτικός της προϊστάμενος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι» είπαν από την ΕΡΤ για τον αγώνα που έχασαν. Όπως ακριβώς και ο πρωθυπουργός που έχει πάρει υπό τη σκέπη του την κρατική τηλεόραση για να την ελέγχει. Ο πρωθυπουργός που για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα κατηγορεί τους πολίτες. «Εσείς φταίτε» είναι το μότο του…

Υπήρξε σωρεία τραγελαφικών γεγονότων τις πρώτες επτά μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων που απέδειξαν για πολλοστή φορά την ανικανότητα και ανευθυνότητα εκείνων που έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις. «Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχουμε επισημάνει σε όλη την ιεραρχία της εταιρείας ότι ο προγραμματισμός για τη σημαντική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι διάτρητος.

Επίσης, έχουμε επισημάνει ότι υπάρχουν λάθος επιλογές σε πρόσωπα που οδηγούν σε απανωτές αστοχίες και κακό προγραμματισμό. Αρα, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν φταίνε μόνο οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι, οι οποίοι τόσα ΞΕΡΟΥΝ, τόσα ΜΠΟΡΟΥΝ, τόσα ΚΑΝΟΥΝ, με αποτέλεσμα τελικά να εκθέτουν και την εταιρεία και τους εργαζόμενους» υποστήριξαν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά τον σάλο. «Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης είναι στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης που, ενώ στην εταιρεία υπάρχει πλήθος έμπειρου έμψυχου δυναμικού, επιλέγει άκριτα λύσεις συνεργατών, οι οποίοι δεν διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία που απαιτούν τα μεγάλα γεγονότα τα οποία καλείται η ΕΡΤ να υλοποιήσει».

Πόσο πιο ξεκάθαρα να τα πουν; Εμείς να θυμίσουμε ότι μέσα σε επτά μέρες είχαμε:

• Τον προκριματικό του Πετρούνια που χάθηκε κάπου στα βάθη της Ασίας από τον… Ιάπωνα σκηνοθέτη που τελικά ήταν Κινέζος!

• Τον αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ στο πινγκ πονγκ που επίσης δεν είδαμε.

• Την πρώτη προσκεκλημένη στην πρωινή εκπομπή «Τόκιο 2020» που ήταν η Φανή Χαλκιά, αθλήτρια που βρέθηκε ντοπαρισμένη το 2008 στο Πεκίνο.

• Τον αθλητικό συντάκτη της εκπομπής «Τόκιο 2020» Δημοσθένη Καρμοίρη που ανέφερε ότι «τα θαλάσσωσε η Αννα Κορακάκη που πήρε την 6η θέση στον τελικό των 10 μ. στη σκοποβολή». Για τον δημοσιογράφο δεν είναι απλώς αποτυχία μια 6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά φιάσκο!

• Την επόμενη μέρα ο ίδιος δημοσιογράφος ξαναχτύπησε. Μιλώντας για τον αγώνα του Παν. Γκιώνη στο πινγκ πονγκ επιχείρησε να κάνει χιούμορ (;) βγάζοντας από μέσα του ένα ρατσιστικό σχόλιο: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;» αναρωτήθηκε για τον Νοτιοκορεάτη αντίπαλο του Γκιώνη. Την επόμενη μέρα καρατομήθηκε! Ήταν βλέπετε το εύκολο θύμα. Είχε προσληφθεί πριν από λίγο καιρό λόγω Ολυμπιακών Αγώνων ως συνεργάτης με μπλοκάκι.

Πλήρωσε για όλους

Και πλήρωσε για όλους προκειμένου να κρυφτούν πίσω του όσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτή την προχειροδουλειά με την οποία αντιμετώπισαν τη διοργάνωση.

• Ο Περικλής Μακρής στην τελετή έναρξης δεν γνώρισε ότι είναι γυναίκα η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των ΟΑ αν και η Σέικο Χασιμότο εκτός από ολυμπιονίκης με τεράστια καριέρα σε Θερινούς και Χειμερινούς Αγώνες, ανέλαβε τη θέση τον περασμένο Φεβρουάριο μετά την παραίτηση για σεξιστικά σχόλια του πρώην προέδρου Γιοσίρο Μόρι…

• Στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, η δημοσιογράφος Κατερίνα Αναστασοπούλου αναρωτήθηκε γιατί δεν έκανε η ΕΡΤ στο θέμα του Πετρούνια ό,τι έκανε και το 2016 με την Κατερίνα Στεφανίδη αλλά απάντηση δεν πήρε. Ολα αυτά στον αέρα εκπομπής. Οταν τόλμησε να ρωτήσει και δεύτερη φορά, μια υστερική φωνή από το κοντρόλ ούρλιαζε στο αυτί της Αναστασοπούλου: «Τι κάνεις, τι πας να κάνεις, τι είναι αυτό που κάνεις;». Μιλάμε για μπούλινγκ σε ζωντανή μετάδοση…

• Η κρατική τηλεόραση άλλαξε το όνομα του Γκιώνη από Παναγιώτη σε Γιώργο, ενώ έγραψε «πιγκ πογκ» αντί για «πινγκ πονγκ» δίνοντας μια νέα ονομασία στο αγώνισμά του. «Δοκιμασία για τον Γιώργο Γκιώνη στο πιγκ πογκ» έγραφε στο κάτω μέρος της οθόνης την ώρα του ρεπορτάζ…

Όλα αυτά αποτελούν ένα μόνο μικρό δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται στην ΕΡΤ την κορυφαία αθλητική διοργάνωση και όχι μόνο. Ομως το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Και το κεφάλι δεν κατοικεί στην Αγία Παρασκευή αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter