Δεν υπάρχει μείωση κονδυλίων για την Υγεία υποστηρίζει η κυβέρνηση – Απορρίπτει νέα μέτρα στις Εκκλησίες

Δεν υπάρχει μείωση κονδυλίων για την Υγεία υποστηρίζει η κυβέρνηση – Απορρίπτει νέα μέτρα στις Εκκλησίες

Μία «προϊούσα ύφεση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως βλέπει η κυβέρνηση στην πορεία της πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις της η λήψη νέων μέτρων, ούτε αναφορικά με τις εκκλησίες, που το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πιστούς, παρά τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Αρνείται ότι υπάρχει μείωση κονδυλίων για την Υγεία, υποστηρίζοντας πως «εάν χρειαστεί, θα διατεθούν παραπάνω χρήματα».

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση βαίνει προς ύφεση, παρά το γεγονός πως οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις επόμενες εβδομάδες, τόσο για την πίεση στο ΕΣΥ, όσο και για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση βλέπει μία «προϊούσα ύφεση» στην πορεία της πανδημίας, επαναλαμβάνοντας το ευχολόγιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, αλλά και την προσήλωσή της στην ανοιχτή αγορά για τις γιορτές. Ο ίδιος επέμεινε στον «σχεδιασμό» της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και τον συχνό έλεγχο των πολιτών, σημειώνοντας πως αποφασίστηκε παράταση της διάθεσης δωρεάν self test.

«Πάνω απ’ όλα και σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός, καθώς και η τρίτη δόση για όσους έχουμε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μας εδώ και τρεις μήνες. Όπως έχω επισημάνει, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι σημαντικότατη για λόγους θρησκευτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε να απορρίπτει την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, ούτε και στις εκκλησίες, παρότι το προσεχές διάστημα θα σημειωθεί εκεί αυξημένη κινητικότητα, και ειδικά από ανεμβολίαστους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως επιβεβαιώθηκε και διά στόματος Οικονόμου πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να θέσει επιπλέον μέτρα στις Εκκλησίες, εκτός των «συστάσεων» για testing των πιστών, δίνοντας έτσι στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως το ζήτημα της πανδημίας θα είναι απλώς ένα θέμα μεταξύ άλλων στην ατζέντα του πρωθυπουργού κατά τη συμμετοχή στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υποστηρίζοντας πως στο τραπέζι θα βρεθούν «και άλλα θέματα» των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.

Ακόμα, ο Γ. Οικονόμου υπογράμμισε το γεγονός πως από σήμερα, οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί προ επτά μηνών θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι μέχρι να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς και πως «χάνουν τα προνόμια» που είχαν, Παράλληλα, μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης από έξι σε τρεις μήνες, και για την απόκτησή του είναι υποχρεωτικό το θετικό pcr test.

Υποστήριξε δε πως μετά τις αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα και την μείωση του χρόνου διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης, τα ραντεβού για πρώτη δόση αυξήθηκαν κατά 100.000, ενώ έχουν κλειστεί και περί τα 28.000 ραντεβού στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών. Υπενθύμισε επίσης πως την Τρίτη, αναμένεται διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες αυτές, στην οποία θα μιλήσουν και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των γονέων η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημειώνεται ακόμα πως ο Γ. Οικονόμου απέκρουσε και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για αισθητή μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία για το 2022, με αφορμή την συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, υποστηρίζοντας πως «οι κατηγορίες για μείωση κονδυλίων είναι αβάσιμες, αυτό που συμβαίνει είναι πως διαφοροποιείται η έκτακτη επιχορήση». Πρόσθεσε δε πως εάν χρειαστεί, «ανά πάσα στιγμή θα διατεθούν παραπάνω χρήματα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter