«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του νερού

«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του νερού

Από την πίσω πόρτα επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει το νερό ενώ εύκολα κανείς θυμάται τις δηλώσεις του νυν βουλευτή της Ν.Δ. και μέχρι πρότινος δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου πως το νερό είναι «απαράδεκτα φθηνό».

Η κυβέρνηση προωθεί τη σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα για την διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην είσοδο των ιδιωτών σε ένα σημαντικό και καίριο κοινωνικό αγαθό μέσω και μιας πιθανής ιδωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Το θέμα είχε αναδείξει την Τρίτη 2/6/2020 το documentonews.gr.

Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για ξεπούλημα και ζητά «να αποσύρει τώρα τους κατάπτυστους διαγωνισμούς ο Μητσοτάκης, το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό»

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ «συμπυκνώνει την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

Και συμπληρώνει:

«Σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, η κυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού. Δεν γνωρίζουν άραγε οι “άριστοι” του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη ότι όπου δοκιμάστηκαν αυτές οι λύσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής, σε χειροτέρευση της ποιότητας του νερού και σε προβλήματα στην υδροδότηση; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αγνοεί τις σχετικές προειδοποιήσεις του Συλλόγου Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού της επιχείρησης;

Είναι πλέον σαφές πως οι μόνες καθοδηγητικές αρχές που διέπουν τον κ. Μητσοτάκη είναι οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων συμφερόντων που τον περιτριγυρίζουν. Του το λέμε ευθέως: Να αποσύρει τώρα τους κατάπτυστους διαγωνισμούς. Το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό».

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter