Παγιδευμένοι στην ενοχή τους στο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων Μητσοτάκη από το Documento

Παγιδευμένοι στην ενοχή τους στο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων Μητσοτάκη από το Documento

Σε καθεστώς απόλυτου πανικού και παραλυτικού φόβου εξακολουθούν να βρίσκονται στην αυλή του πρωθυπουργού καθώς οι αποκαλύψεις του Documento για τη λίστα Predator του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου μέσα από έγκριτα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την ασθμαίνουσα γραμμή άμυνας του Μεγάρου Μαξίμου να χτυπά την εφημερίδα και τον εκδότη της για τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων, δηλώνοντας την απόλυτη ενοχή του για τις ίδιες τις αποκαλύψεις.

Συνταγή λίστας Λαγκάρντ έχουν επιστρατεύσει στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του Documento για τις παρακολουθήσεις, παρότι στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν καλά την πικρή κατάληξη που είχε γι’ αυτούς η τακτική αυτή όταν εφαρμόστηκε πριν από δέκα χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέφυγε το Σάββατο, 24 ώρες μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας στη γραμμή της συκοφαντίας και της εξύβρισης, κάνοντας παράλληλα την παραδοχή των αποκαλύψεων, υπό τον φόβο του περιεχομένου τους και της δημοσίευσης νέων, αλλά και των αντιδράσεων εντός του κόμματος. Η εμφάνιση του… πιστού αντιπροέδρου την Κυριακή είναι αποκαλυπτική, καθώς η υπεράσπιση Μητσοτάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη κατεδαφίζεται από τη στάση που τήρησε μέσω «κύκλων» του ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας.

Στην πεπατημένη Οικονόμου και των γαλάζιων τρολ του διαδικτύου, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στην εφημερίδα και στον Κώστα Βαξεβάνη, απαιτώντας αντί της αποκάλυψης του σκανδάλου και της πλήρους διερεύνησής του, απαντήσεις για το «που βρέθηκαν τα στοιχεία». Όπως ήταν αναμενόμενο δεν έμεινε εκεί, αλλά σε ένα ρεσιτάλ κατάθεσης διαπιστευτηρίων ενστερνίστηκε κάθε επικοινωνιακή «μπαρούφα» που έπεσε από την πρώτη στιγμή στο διαδίκτυο. Η σύγκριση με τη στάση του υπουργού Εξωτερικών που χαρακτήρισε «αδιανόητο» να παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τον ΥΠΕΞ είναι όχι μόνο συντριπτική, αλλά και τρομοκρατική για τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Το πιο τρομακτικό για το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως το μήνυμα Δένδια γράφτηκε με τον γραφικό χαρακτήρα του Κώστα Καραμανλή. Ο ΥΠΕΞ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς ρητορική που χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός τον περασμένο Αύγουστο κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη στη μνήμη του πατέρα της στην Κρήτη.

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο» ήταν η έτερη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Κ. Καραμανλής τότε, πλαισιώνοντας το ράπισμα περί απορρήτου. Ράπισμα όπως και αυτά που σημειώνονται πλέον από τους φιλοκυβερνητικούς εκδότες, που δεν αρκούνται από την φοβισμένη γραμμή της εξύβρισης και της στοχοποίησης του μέσου των αποκαλύψεων και απαιτούν απαντήσεις.

Πράγματι, την ώρα που ο διεθνής Τύπος πλημμυρίζει με τις αποκαλύψεις του Documento, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αυξάνουν την πίεση υπό το φως των νέων στοιχείων, ο εκδότης της εφημερίδας ετοιμάζεται να επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο για να εισφέρει στις έρευνες, και κυρίως, πλήθος γαλάζιων παραγόντων παραμιλάνε και πολυμιλούν για τις αποκαλύψεις και όσες έπονται, πρόκειται για νοσηρή φαντασία και πολιτική ανοησία να επιμένουν σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με βρεγμένο φυτίλι για να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή. Όχι απλά βρεγμένο, αλλά μούσκεμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter