Παγώνη: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Όμικρον»

Παγώνη: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Όμικρον»

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Όμικρον», τόνισε η Ματίνα Παγώνη για τις νοσηλείες και την παραλλαγή Όμικρον.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Όμικρον. Από αυτές τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου, επομένως αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Όμικρον.

Όπως τόνισε οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid ενώ υποστήριξε πως θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Για άνοιγμα των σχολείων σήμερα, επεσήμανε ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες», ενώ θα φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ.

Τέταρτη δόση

Στο μεταξύ, όσον αφορά το ενδεχόμενο 4ης δόσης εμβολίου, η κ. Παγώνη είπε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει νέα ενημέρωση.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».

«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις», ανέφερε.

Εν κατακλείδι, όσον αφορά τα άτομα άνω των 60 ετών σημείωσε πως πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. «Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter