Πάγωσε και η ενημέρωση

Πάγωσε και η ενημέρωση
φωτό αρχείου
Σήμερα δεν είχαν εφημερίδες για να ενημερώσουν τους τηλεθεατές τους, όπως ανέφεραν οι παρουσιαστές της εκπομπής «Από τις έξι» στην ΕΡΤ. Το Ραδιομέγαρο, μερικά χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και κέντρο για την ενημέρωση όλης της επικράτειας, είχε αποκλειστεί από την… ενημέρωση. Η παρουσίαση των πρωτοσέλιδων δεν έγινε επειδή προφανώς οι εφημερίδες δεν έφτασαν. Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων. Ένα τεράστιο γιατί πλανιέται.
Αυτό το ιδιότυπο μπλακάουτ επικράτησε μερικώς και στις υπόλοιπες περιοχές της πρωτεύουσας. Λόγω του καιρού, αρκετά τα σημεία διάθεσης εντύπων δεν άνοιξαν. Όπως πληροφορούμαστε από επαγγελματίες στα νοτιοανατολικά της Αθήνας, οι διανομείς τηλεφωνούσαν για το ποιος θα είναι ανοιχτός ώστε να του παραδώσουν τα έντυπα. Και εδώ επανέρχεται το ερώτημα πώς και δεν έφτασαν στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής οι εφημερίδες.
Υπάρχουν ωστόσο και περιοχές της χώρας που οι πολίτες ζουν σήμερα με το «μαύρο» στην ενημέρωση, καθώς δεν μπορούν να έχουν την όποια εφημερίδα τους. Στη Θεσσαλία δεν έγινε διανομή των εντύπων σε όλες τις πόλεις. Σημεία πώλησης σε Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν πήραν εφημερίδες για να πουλήσουν. Στους τηλεοπτικούς δέκτες, στον ΑΝΤ1 συγκεκριμένα, είδαμε εγκλωβισμένο τον οδηγό του φορτηγού που μετέφερε εφημερίδες από την Αθήνα. Από τη Λάρισα, όπως μας ενημέρωσαν, διανεμήθηκαν μόνο τα περιοδικά που είχαν φτάσει ήδη από χθες.
Επαγγελματίες του χώρου σημείωσαν στο Documento ότι καταστρέφονται οικονομικά, καθώς την Τρίτη υπάρχει αυξημένη κίνηση με την κυκλοφορία περιοδικών και στοιχηματικών εντύπων, και μάλιστα σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. «Έχουμε λιακάδα, ο κόσμος βγαίνει και ψωνίζει αλλά δεν έχουμε εφημερίδες και περιοδικά» είπαν χαρακτηριστικά από τον Τύρναβο.
Η Ελλάδα κόπηκε στα δύο και στην ενημέρωση. Πάγωσε. Μόνο πέρσι, με τη «Μήδεια», και φέτος μείναμε χωρίς εφημερίδες, λένε επαγγελματίες σε θεσσαλικές πόλεις. Φυσικά για το φιάσκο αυτό του «επιτελικού» κράτους δεν θα απολογηθεί κανείς. Οι πολίτες των αποκομμένων χώρων θα ενημερωθούν κυρίως από την κατευθυνόμενη ενημέρωση των καναλαρχών ή της ΕΡΤ που υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού. Η καταγραφή του χάους από τον χιονιά, για τον οποίο όλοι είχαν ειδοποιηθεί, στους τηλεοπτικούς δέκτες είναι αναπόφευκτη, όμως η απόδοση ευθυνών και η στηλίτευση του ελλείμματος λογοδοσίας απουσιάζουν από την απέραντη μονοφωνία των καναλιών.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter