Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Έβαλα το βρέφος σε σακούλα, την έδωσα στη μάνα μου και της είπα πέτα τη»

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Έβαλα το βρέφος σε σακούλα, την έδωσα στη μάνα μου και της είπα πέτα τη»

Ενώπιον του μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απολογήθηκε με λυγμούς η 19χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του νεογνού της στην Πετρούπολη.

«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πισω», είπε.

Όπως υποστήριξε πως ότι ήταν έγκυος μόλις δύο μήνες πριν γεννήσει: «Κατάλαβα όταν ξάπλωσα μια ημέρα κάτι να κουνιέται.. Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιασω κανέναν από την οικογένεια μου», είπε.

Αναφορικά για την ημέρα που γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο, τον Φεβρουάριο του 2018, ισχυρίστηκε πως σηκώθηκε να πιει νερό και ένιωσε έναν ξαφνικό πόνο που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως ήρθε η ώρα να γεννήσει. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, ακολούθησε τις συμβουλές που είχε διαβάσει στο ίντερνετ.

«Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο.. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα…Μετά έκοψα τον λωρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, η 19χρονη επιχείρησε να απαλλάξει τη μητέρα της από τις ευθύνες λέγοντας πως εκείνη έκοψε τον λώρο, εκείνη έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού. Αμέσως μετά της ζήτησε να της δώσει μια σακούλα. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την», πρόσθεσε η κατηγορούμενη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν φάνηκε να πείστηκε για τον ρόλο της μητέρας της 19χρονης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, λέγοντας στην νεαρή: «είστε κατηγορούμενη και μπορείτε κάνετε ότι θέλετε».

Σε άλλο σημείο της απολογίας της, η 19χρονη είπε: «Όλη η οικογένεια μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια..Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε… Ήμουν η κόρη της Αλβανιδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά… Με εχουν πει και μπάσταρδο επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα… Βγαίνω έξω και φοβάμαι», είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου… Θέλω να τελειώσω το σχολείο να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή».

Η πρόταση του εισαγγελέα 

Να μετατραπεί στο επιεικέστερο αδίκημα της παιδοκτονίας η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζει η 19χρονη από την Πετρούπολη εισηγήθηκε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου,. Πρότεινε μάλιστα να της αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της μετεφηβικης ηλικίας. Για την συγκατηγορούμενη μητέρα της ωστόσο πρότεινε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας στην πρόταση του:

«Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφασισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρόλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό». Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μητέρα είχε υποστηρίξει στην απολογία της ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κόρη της ήταν έγκυος και όταν την είδε μέσα στο μπάνιο να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter