Παλαιοπωλείον Ο Κωστής

Παλαιοπωλείον Ο Κωστής

Η μέθοδος είναι παλαιά και πετυχημένη. Ο καλός ο μεταπράτης αγοράζει τζάμπα και πουλάει… Κατσάμπα. Σου παίρνει το κασμίρι για τσίτι και σ’ το πουλάει για μετάξι.

Θυμηθείτε στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο τον χαρακτηριστικό ρόλο του παλιατζή που ενσάρκωσε απαράμιλλα ο Νίκος Φέρμας. Κατασυκοφαντούσε ό,τι αγόραζε και παίνευε ό,τι πούλαγε.

Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλάμβανε πάντα ο Κωστής Χατζηδάκης σε όσες κυβερνήσεις έχει συμμετάσχει.

Βέβαια ο συμπαθής Φέρμας αναπαριστούσε –ως καρικατούρα– τον αετονύχη επαγγελματία βγάζοντας γέλιο στον κόσμο, ενώ ο αντιπαθής Χατζηδάκης επαγγέλλεται το όρνεο που κατατρώγει τα σπλάχνα από το σώμα του πληγωμένου δημοσίου, το οποίο και παραχωρεί τζάμπα – ως λέσι– για να το «αναστήσουν» οι ιδιώτες «επενδυτές», σκορπώντας πόνο στην κοινωνία.

Ο εθνικός μας αερομεταφορέας, η Ολυμπιακή, έγινε βορά για χάρη της Aegean του Βασιλάκη με πρόσχημα την ανάγκη να σταματήσει η αιμορραγία δημόσιου χρήματος προς μια πτωχευμένη εταιρεία. Μάλιστα ο «παλαιοπώλης Κωστής» είχε πει τότε το αμίμητο: «Με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα χτίζεται ένα καινούργιο νοσοκομείο κάθε μήνα» και είχε υποσχεθεί «φτηνά αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα και στον κόσμο».

Ποιοι ευθύνονται για την πτώχευση της Ολυμπιακής –οι οποίοι μετέφεραν δωρεάν από τους ψηφοφόρους τους μέχρι τα κατοικίδιά τους και διόριζαν όσους άφηναν τη σκόνη τους στο πολιτικό τους γραφείο– το ξέρουν και οι αγέννητοι εκείνης της περιόδου.

Για τα καινούργια νοσοκομεία που θα άνοιγαν δεν θυμάμαι ούτε ένα, θυμάμαι ωστόσο καμιά δεκαριά που έκλεισαν. Ενώ για την εξοικονόμηση του δημόσιου χρήματος θυμάμαι τα 130 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Μητσοτάκης στον φίλο του τον Βασιλάκη χωρίς να πάρει το δημόσιο ούτε μία μετοχή (όπως η Lufthansa στη Γερμανία).

Οσο για τα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια… Τι νέα; Στο σπίτι όλοι καλά;

Η ΔΕΗ είναι η προτελευταία «δουλειά» του Κωστή (τελευταία είναι η ΛΑΡΚΟ).

Ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τεσσεράμισι χρόνια, εν μέσω σκληρών μνημονίων και ασφυκτικής επιτροπείας, δεν είχε αυξήσει ούτε 1 ευρώ τους λογαριασμούς του ρεύματος, ήρθε ο Κωστής να «διασώσει» την εταιρεία (που η χρηματιστηριακή της αξία… κατρακυλούσε) και την παραχώρησε (ούτε καν πώληση) στα ιδιωτικά κοράκια της ενέργειας. Τα αποτελέσματα της «διάσωσης» τα βιώνουμε όλοι.

Η τιμή της κιλοβατώρας από 0,09 (7ος/2019) πήγε 0,11 (9ος/2019) και σήμερα 0,49 (αύξηση 414%).

Η τιμή του πάγιου στο τετράμηνο επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν σταθερά στο 1,52 ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2019 – επί ΝΔ– πήγε στο 1,69 ευρώ και σήμερα πληρώνουμε το τετράμηνο 14 ευρώ – αύξηση 820%.

Μάλιστα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα βάλει πλαφόν στο πάγιο τα 5 ευρώ. Βέβαια τη διαφορά θα την επιδοτεί με κονδύλι από τον τακτικό προϋπολογισμό, δηλαδή μέσω της φορολογίας, που θα πληρώνουμε πάλι εμείς.

«Το σπαθί μου, βρε Ειρήνη; Το σπαθί μου;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter