Παναγιωτόπουλος για αποστολή όπλων στην Ουκρανία: Δεν είμαι διατεθειμένος να παραθέσω στοιχεία

Παναγιωτόπουλος για αποστολή όπλων στην Ουκρανία: Δεν είμαι διατεθειμένος να παραθέσω στοιχεία

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση του Θοδωρή Δρίτσα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έμεινε πιστός στην αμετανόητη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα σχετικά στοιχεία υποστηρίζοντας με θράσος πως: «Δεν είμαι διατεθειμένος να παραθέσω στοιχεία. Ούτε στη Διαύγεια, βγαίνουν, ούτε ανακοινώνονται φορτωτικές και δελτία αποστολής».

Δεν δίστασε μάλιστα να συμπληρώσει απ’ το βήμα της Βουλής πως «μας ζητάνε διάφορα να στείλουμε, σε άλλα λέμε ότι μπορούμε, σε άλλα λέμε ότι δεν μπορούμε. Σε αυτά που θεωρούμε ότι επηρεάζεται η αμυντική μας δυνατότητα και θα υπάρχει αποδυνάμωση λέμε ευθαρσώς όχι».

Αναφορικά με την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, υποστήριξε πως οι δυο χώρες δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, λόγω αδυναμίας στον ορισμό τεχνικών όρων. «Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί. Απαιτούνται κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με τον χρονισμό της αντικατάστασης προκειμένου να συμφωνήσουμε» υπογράμμισε ο υπουργός παραβλέποντας την ανακοίνωση της Γερμανίας και εκθέτοντας την κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter