Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71: Ζορίστηκε αλλά κέρδισε το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71: Ζορίστηκε αλλά κέρδισε το «τριφύλλι»

Με μία πολύ δύσκολη νίκη επί της Ζαλγκίρις συνέχισε ο Παναθηναϊκός την αντεπίθεσή του στην Euroleague: 73-71. Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 36-39. O αγώνας έγινε στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 11.000 θεατές.

Στο χλιαρό πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 29-36 με απανωτά τρίποντα του Ελληνοκαναδού Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Οι «πράσινοι» προσπέρασαν 47-46 με κάρφωμα του Ματίας Λεσόρ και τρίποντα του Ντίνου Μήτογλου και 62-61 με βολές του εξαιρετικού Τζέριαν Γκραντ στα μέσα της δ’ περιόδου, παρά το κρεσέντο του Σμιτς.

Στην τελική ευθεία του αγώνα, ο Λεσόρ σκόραρε μετά από επιθετικό ριμπάουντ, ο Σλούκας έκλεψε τη μπάλα και αξιοποίησε τις βολές 21’’ πριν το φινάλε (71-68), αλλά ο Μάνεκ ισοφάρισε με τρίποντο. Ο Σλούκας πέτυχε 1/2 από τη γραμμή στα 13’’, ενώ ο Γκριγκόνις έπαιξε σπουδαία άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με μία βολή στα 3’’.

Στη δεύτερη ευρωπαϊκή εμφάνισή του, ο Κέντρικ Ναν έμεινε χωρίς πόντο σε 6 λεπτά συμμετοχής. O Ντίνος Μήτογλου ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ο Kώστας Σλούκας πρόσθεσε 16, ο Ματίας Λεσόρ 13, ενώ ο Γκραντ είχε 10 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Γκάι, Βιλντόσα 4, Π. Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 7, Μαντζούκα 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Κ. Αντετοκούνμπο. Aπουσίασαν και πάλι οι τραυματίες Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ.

Από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας, ο Ρόλαντς Σμιτς πέτυχε σχεδόν όλους τους πόντους του (15) στην δ’ περίοδο. Ξεχώρισαν και οι Μπουτκέβιτσιους 10, Ντίμσα 9, Μπιρούτις 9, Χέις 8.

Πλέον, το «τριφύλλι» μετράει 4 νίκες και 4 ήττες, ενώ η Ζαλγκίρις έπεσε στο 3-5.

Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής, με παρτενέρ τη φορμαρισμένη Βίρτους Μπολόνια, που βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-3. Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει μοναδική αήττητη με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ η Μπαρτσελόνα (6-2) γνώρισε συντριβή στη Βιτόρια.

Ο Ολυμπιακός, που χθες νίκησε στο ουδέτερο Βελιγράδι τη Μακάμπι με 79-74 και έφτασε στο 4-4, υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο. Εκτός του μιλουτίνοφ θα απουσιάσει και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Και οι δύο αγώνες του ερχόμενου διημέρου θα ξεκινήσουν στις 21.15.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter