Πανελλαδικές 2023: Ανοίγει η αυλαία για τα ΕΠΑΛ – Ενδοσχολικές εξετάσεις στα γυμνάσια

Πανελλαδικές 2023: Ανοίγει η αυλαία για τα ΕΠΑΛ – Ενδοσχολικές εξετάσεις στα γυμνάσια

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται σήμερα στα Νέα Ελληνικά, μάθημα Γενικής Παιδείας, ενώ την Παρασκευή 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις και στα Γενικά Λύκεια, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Η περίοδος των Πανελλαδικών ξεκινά στη σκιά του ζητήματος που προέκυψε τη Δευτέρα και την Τρίτη όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων, η αδυναμία πρόσβασης στην οποία προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στην ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εξεταζόμενοι

Ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί από τις 8:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Υπογραμμίζεται πως το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Πρεμιέρα και για τα γυμνάσια

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ημέρα, εκτός από ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, είναι και η πρώτη μέρα εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων θα διαρκέσουν μέχρι τη 15η Ιουνίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter