Δολοφονία Άλκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το κατάπτυστο πανό στην Τούμπα «αδέρφια κρατάτε γερά»

Δολοφονία Άλκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το κατάπτυστο πανό στην Τούμπα «αδέρφια κρατάτε γερά»

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ανάρτηση του κατάπτυστου πανό στο γήπεδο της Τούμπας με την αναγραφή «αδέρφια κρατάτε γερά» ως μήνυμα συμπαράστασης στους 12 προφυλακισμένους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Το πανό αναρτήθηκε στο πλαίσιο του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ για το Conference League και προκάλεσε σάλο και σωρεία αποδοκιμασιών στα social media.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται παράβαση του αθλητικού νόμου και συγκεκριμένα το αδίκημα της παρότρυνσης σε πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα γίνει από το Τμήμα Αθλητικής Βίας θα αναζητηθούν τα άτομα που ανήρτησαν το πανό ενώ θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες καθώς και καταθέσεις από μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ερευνηθεί και αν έγιναν ενέργειες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να αποσυρθεί το πανό.

Κατά τη διάρκεια του ματς λίγοι σε αριθμό οπαδοί του ΠΑΟΚ ανέβασαν ένα πανό υπέρ των 12 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού το οποίο έγραφε «Αδέρφια κρατάτε γερά». Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως το πανό ήταν κρεμασμένο καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά και μία ώρα πριν την έναρξη του.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός για αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της ομάδας.

Ο εισαγγελέας ωστόσο παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για το ποιοι πέρασαν το πανό στο γήπεδο και ζήτησε να ανοίξουν οι κάμερες για να αναζητηθεί εκτός των άλλων αν οι συγκεκριμένοι οπαδοί έχουν σχέση ή όχι με αυτούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση για το συγκεκριμένο πανό και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του γεγονότος.

«Ρητά και κατηγορηματικά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας από το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλύτερους από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Περιθωριακά και κατάπτυστα πανό και αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ των τίτλων και των σπουδαίων βραδιών σαν το χθεσινό δεν έχουν πια θέση.

Κάποιοι δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, αλλά ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια φιλάθλων μας που ντρέπονται για τις πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter