ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μόνος πρώτος ο «δικέφαλος» με εκτελεστή Ντεσπόντοφ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μόνος πρώτος ο «δικέφαλος» με εκτελεστή Ντεσπόντοφ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ντέρμπι κορυφής τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Super League κι έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ρίχνοντας παράλληλα τους «πράσινους» στην 3η θέση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό από πλευράς θεάματος με τις δύο ομάδες να προσέχουν πιο πολύ να μη δεχτούν γκολ παρά να πετύχουν. Μέχρι το 39’ δεν είχε σημειωθεί κάτι σημαντικό αφού οι ποδοσφαιριστές συναγωνίζονται στο ποια ομάδα θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Στο λεπτό εκείνο μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κουλιεράκης πέτυχε γκολ με κεφαλιά αλλά μετά τον έλεγχο του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ. Και στο 44’ ο ΠΑΟΚ έκλεψε τη μπάλα και βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μουργκ έδωσε στον Ντεσπόντοφ και ο Βούλγαρος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον «δικέφαλο» (1-0). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν πάντως να αντιδράσουν άμεσα μετά το γκολ αλλά οι Αράο και Ούγκο δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν τον Κοτάρσκι.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Τερίμ έκανε με τριπλή αλλαγή πιο επιθετική την ομάδα του και οι «πράσινοι» στο 51’ κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα από τον Τάισον. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας και με το πρώτο του γκολ με το «τριφύλλι» ισοφάρισε 1-1 στο 52’.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μουργκ. Αυτός έδωσε στον Τόμας και η μπάλα κατέληξε στον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος έκανε παράλληλη μπαλιά στο πέναλτι, ο Σάστρε την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του με τον Ντεσπόντοφ να έρχεται από πίσω και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα και πάλι στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή ευκαιρία με προβολή του Μπακασέτα που έσωσε ο Κοτάρσκι. Στο δίλεπτο 73’-74’ ο ΠΑΟΚ είχε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες να καθαρίσει το ντέρμπι με τους Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση αλλά άφηνε χώρους στην άμυνα του, κάτι που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις του. Στο 80’ ο Ντραγκόφσκι έσωσε το σουτ του Κωνσταντέλια και στο 83’ ο ανενόχλητος στη περιοχή Μάρκος Αντόνιο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Και όσο δεν τελείωνε το ματς ο ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να τον τιμωρήσει στο 86’ όταν ο Κοτάρσκι με τρομερή επέμβαση έσωσε την ισοφάριση στο τετ α τετ με τον Μλαντένοβιτς μετά από κάθετη του Μπακασέτα! Οι «πράσινοι» τα έπαιξαν όλα για όλα στο φινάλε και στο εξάλεπτο των καθυστερήσεων αλλά πλήρωσαν το γεγονός ότι δεν είχαν σέντερ φορ. Μάλιστα στο 95’ ο Λημνιός γύρισε στην περιοχή στον προωθημένο Γέντβάι που από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Νορβηγός ρέφερι Ρόχιτ Σάγκι «κιτρίνισε» τους Τάισον, Τζούριτσιτς, Μπάμπα, Μπερνάρντ, Κουλιεράκη.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (71’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (78’ Μ. Αντόνιο), Τάισον (71’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (88’ Τζήμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μλαντένοβιτς, Ούγκο (46’ Τζούριτσιτς), Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αραο, Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Μπακασέτας, Αϊτόρ (46’ Μπερνάρντ), Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter