Παραδοχή Ισραήλ για θάνατο ομήρου της Χαμάς καθώς μεταφέρονταν στην Γάζα στις 7 Οκτωβρίου

Παραδοχή Ισραήλ για θάνατο ομήρου της Χαμάς καθώς μεταφέρονταν στην Γάζα στις 7 Οκτωβρίου

Σε επίσημη παραδοχή πως για τουλάχιστον έναν από τους θανάτους των ομήρων που πήρε η Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ευθύνονται οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η Εφράτ Κατς, που είχε απαχθεί από ένοπλους άνδρες της Χαμάς σκοτώθηκε όταν στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο την κρατούσαν για να την μεταφέρουν στην Γάζα οι άνδρες της Χαμάς.

Η παραδοχή αυτή, έρχεται μετά από έρευνα που έχει ξεκινήσει σχετικά με αναφορές ότι ορισμένοι από τους 1.200 Ισραηλινούς και θύματα άλλων υπηκοοτήτων της επίθεσης σκοτώθηκαν από φίλια πυρά εν μέσω του χάους που επικρατούσε από την επίθεση, κατά την οποία πάνω από 250 άνθρωποι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν ως όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ένα από τα πολεμικά ελικόπτερα άνοιξε πυρ εναντίον ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι, αλλά επίσης βρίσκονταν και όμηροι.

«Ως αποτέλεσμα των πυρών, οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν, και πιθανότατα η Έφρατ Κατς… σκοτώθηκε επίσης», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

Συμπλήρωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι δεν ήταν εφικτό να είναι διακριτοί οι όμηροι από τα υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης.

«Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εντόπισε κάποια σφάλμα στην επιχείρηση του πληρώματος του ελικοπτέρου, το οποίο λειτούργησε σε συμφωνία με τις εντολές σε μια πολύπλοκη εμπόλεμη κατάσταση», κατέληξε.

Σημειώνεται πως η ισραηλινή κυβέρνηση στην προσπάθεια της να πείσει την διεθνή κοινότητα για το δικαίωμα της στην αυτοάμυνα είχε παρουσιάσει τις βαριές απώλειες σε αμάχους της 7ης Οκτωβρίου, ως αποτέλεσμα αποκλειστικά της τρομοκρατικής δράσης της Χαμάς. Λίγους μήνες μετά βίντεο και φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει, αλλά και δημοσιεύματα, είχαν καταδείξει ότι πιθανότατα αρκετοί όμηροι ειδικά στην περιοχή του μουσικού φεστιβάλ μπορεί να έχασαν την ζωή τους από πυρά ισραηλινών ελικοπτέρων.

Διαβάστε επίσης: Telegraph: «Μπάιντεν σε Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε αμάχους στη Γάζα»

Τραμπ για Γάζα: Το Ισραήλ ηττάται επικοινωνιακά – Να τελειώσει τον πόλεμο

Σάντσεθ: Η ΕΕ να αναθεωρήσει τη σχέση με το Ισραήλ, αν διαπιστώσει ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Γάζα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter