Παράγκες προστασίας στελεχών ΝΔ

Παράγκες προστασίας στελεχών ΝΔ

Η υπόθεση του ξυλοδαρμού καθηγητή εντός της ΑΣΟΕΕ αποδείχτηκε ότι είχε διαφορετικές προεκτάσεις από αυτές που επιχείρησε να προσδώσει η προπαγάνδα του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη και των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

Είναι σαφές και δεν επιδέχεται κανέναν αστερίσκο ότι οι βιαιοπραγίες κατά του καθηγητή είναι γεγονός απολύτως απαράδεκτο και καταδικαστέο από κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Ενώ όμως έγινε άμεσα λόγος για δράση στοιχείων που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και κινούνται εντός αυτών με ασυδοσία (με προφανή στόχο να εξευρεθούν επιχειρήματα για την επικείμενη τοποθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας), ο ίδιος ο καθηγητής κατηγόρησε συνάδερφό του (!) ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που υπέστη. Η κοινή γνώμη έμεινε έκπληκτη όταν ενημερώθηκε ότι ο καθηγητής που έπεσε θύμα της επίθεσης είναι υπόδικος και αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες (οι οποίες αφορούν τοκογλυφία, εκβίαση, λογοκλοπή και εγκλήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας).

Το πρώτο ερώτημα το οποίο γεννάται απευθύνεται προς την υπουργό Παιδείας. Η κ. Κεραμέως οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πότε έγινε γνώστρια των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος καθηγητής και για ποιο λόγο δεν προέβη σε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα ο πανεπιστημιακός αυτός να διδάσκει σε φοιτητές, χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, έχει και μια ακόμη πολύ σοβαρή διάσταση. Ο συγκεκριμένος καθηγητής τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε κρατικές θέσεις. Συγκεκριμένα, είχε διοριστεί δύο φορές στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε επίσης διοριστεί στη διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, μάλιστα, επαναδιορίστηκε για δεύτερη φορά τον Ιούλιο του 2021.

Το δεύτερο ερώτημα, λοιπόν, στο οποίο θα κληθεί η κυβέρνηση να απαντήσει στη Βουλή και στον σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι αν κρίνει ότι αυτός ο άνθρωπος με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κατάλληλος για να διορίζεται σε κρατικές θέσεις. Και μάλιστα σε δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους θέσεις, οι οποίες παράλληλα δεν σχετίζονται με το αντικείμενο της επιστημονικής του εξειδίκευσης.

Με ποια συγκεκριμένα κριτήρια προχώρησε η κυβέρνηση στους συγκεκριμένους διορισμούς και πότε έγινε γνώστης των κατηγοριών που βαραίνουν τον καθηγητή; Θα έχει άραγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη στοιχειώδη ευθιξία να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν ή για μία ακόμη φορά, κατά την προσφιλή της τακτική εδώ και δυόμισι χρόνια, θα επιδείξει πολιτικό θράσος και θα επιλέξει να κρυφτεί πίσω από τη σιωπή;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού του καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έσπευσε να κάνει λόγο για παράγκες βιαιότητας που δεν έχουν θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τώρα που έχουν αποκαλυφθεί όλες οι παράμετροι του συγκεκριμένου περιστατικού είναι σαφές ότι υπάρχουν και άλλου είδους παράγκες στα πανεπιστήμια. Παράγκες οι οποίες προσφέρουν ομπρέλα προστασίας σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για παράδειγμα…

Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα από τη λαίλαπα του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη. Τον αγώνα για να διαλυθούν οι παράγκες του παλαιοκομματισμού και της συντήρησης. Τον αγώνα για να πάρει ανάσα η δημοκρατία.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter