Παρέμβαση – αποδοκιμασία του Χαράλαμπου Αθανασίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Video)

Παρέμβαση – αποδοκιμασία του Χαράλαμπου Αθανασίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Video)

Ομάδα αντιφασιστών με ανάρτησή της αλλά και βίντεο στην ιστοσελίδα indymedia δημοσιοποιεί την παρέμβαση – αποδοκιμασία μeλών της ομάδας κατά του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λέσβου της ΝΔ, και αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Αφορμή της παρέμβασης ήταν το προσφυγικό/μεταναστευτικό και η κυβερνητική πολιτική για τις κλειστές δομές και τα ξερονήσια.

«Φασίστα που θέλεις ξερονήσια» αναφέρουν συγκεκριμένα όπως ακούγεται στα βίντεο καθώς και «Μετά την επανάσταση στη Μόρια θα σε στείλουμε».

«Ο Αθανασίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καμουφλαρισμένος φασίστας, που στηρίζει φανερά μαζί με την ΧΑ τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Μουτζούρη, κάτω από την συγκάλυψη του οποίου γίνονται τα πογκρόμ και τα μπλόκα μεταναστών στη Λέσβο. Είναι ένας ακόμα δωσίλογος, που μαζί με τους ναζί της χρυσής αυγής και τον Άρη Χατζηκομνηνό, υποστηρίζουν τα κλειστά κέντρα κράτησης σε ξερονήσια, όπως έκαναν και οι πρόγονοί τους ενάντια στους αντάρτες», αναφέρουν στην ανάρτησή τους στο idnymedia.org

Όλη η ανάρτηση: 

«[Video] Παρέμβαση, συνάντηση με τον Χ. Αθανασίου

από Maxitikos Antifasismos

Την Κυριακή 15/3 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε την τύχη να συναντηθεί με ομάδα συντρόφων και συντροφισσών.

Ο Αθανασίου είναι γόνος γνωστής δωσίλογης οικογένειας από τη Λέσβο με πατέρα Χίτη. Το 1946 Χίτες μπήκαν σε σπίτια μελών του ΕΑΜ στο χωριό Νάπη της Λέσβου και ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου όσους είχαν πάρει μέρος στον αντιστασιακό αγώνα. Ανάμεσα στους βασανιστές, οι κάτοικοι του χωριού είχαν αναγνωρίσει και τον Χριστόφα Αθανασίου, πατέρα του σημερινού βουλευτή. Μερικές μέρες μετά, ένοπλα τμήματα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, μπήκαν στο χωριό Νάπη μεταμφιεσμένα σε τμήματα χωροφυλάκων για να βρουν και να τιμωρήσουν τους βασανιστές. Μπαίνοντας σε ένα από τα καφενεία του χωριού, ο Χριστόφας Αθανασίου, νομίζοντας πως είναι φιλικά τμήματα εθνικοφρόνων, τους υποδέχθηκε ως αρχηγός της οργάνωσης «Χ» και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Οι αντάρτες τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο, αλλά πριν τους οδηγήσουν σε δίκη υπέκυψαν στις ικεσίες του Χριστόφα Αθανασίου, καθώς και στις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να στραφεί στο μέλλον εναντίον των ανταρτών, και τον άφησαν ελεύθερο.

Η θητεία του Χαράλαμπου Αθανασίου στέκεται στο ύψος της οικογενειακής παράδοσης και χαρακτηρίζεται από εκατοντάδες περιπτώσεις διαπλοκής, υπεράσπισης του κεφαλαίου και εξοντωτικές ενέργειες προς τους αγωνιστές.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναδεικνύουν το ρόλο του ως γνήσιου υπηρέτη της αστικής τάξης, που από τη μια χτυπάει και εκδικείται τους ταξικούς εχθρούς του συστήματος, ενώ απ’ την άλλη φροντίζει να καλύπτει τα εγκλήματα των ανθρώπων που ανήκουν στην πολιτική και οικονομική ελίτ αυτού του τόπου είναι:

-Το 2013, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης εμπόρου ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, μετατράπηκε με την υπογραφή του Αθανασίου σε 20 χρόνια φυλάκισης, με αποτέλεσμα ο πρώτος να επιστρέψει στην πατρίδα του ελεύθερος.

-Η απονομή χάρης στον πρώην αντιπρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και νυν αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο.Το 2012 ο Χ. Κόκκινος καταδικάστηκε μαζί με άλλους 3 συναδέλφους του σε πεντάμηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, που αφορούσε προσλήψεις υποψηφίων που δεν κατείχαν τα απαιτούμενα προσόντα, εις βάρος άλλων συνυποψηφίων τους. Τελικά στις 30 Απριλίου 2014, τρεις εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές, ο Χ. Αθανασίου απονέμει χάρη μόνο στον Χ. Κόκκινο προκειμένου να μην απολέσει τη θέση εργασίας του.

-Μία άλλη περίπτωση αφορά το κύκλωμα που εξασφάλιζε απαλλαγές στράτευσης για πλούσιους και επώνυμους. Το δικαστήριο καταδικάζει 29 άτομα για την υπόθεση, ωστόσο το 2014 ο Χ. Αθανασίου υπογράφει απονομή χάριτος σε έναν εκ των καταδικασθέντων, προκειμένου η κατασκευαστική εταιρεία που εκπροσωπεί –«Αλέξανδρος Κακλαμάνης και Συνεργάτες»– να δύναται να συμμετέχει σε διαγωνισμούς έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς επίσης και για να μπορεί και ο ίδιος να διορισθεί σε δημόσια υπηρεσία και να προσληφθεί σύμβουλος μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

-Ο Αθανασίου ήταν αυτός που μετέτρεψε την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα, με τις γνωστές συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο, σε περιπτώσεις όπως αυτή του Γιάννου Παπαντωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθανασίου είχε και ο ίδιος ψευδές πόθεν έσχες αφού “ξέχασε” να δηλώσει μία βίλα.

Επίσης, δεν γίνεται να ξεχάσουμε τον Αθανασίου για την σημαντική προσφορά του στους μηχανισμούς καταστολής, καθώς ο ίδιος υπήρξε ο εμπνευστής των φυλακών «τύπου Γ», που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο νομικό οπλοστάσιο του κράτους ενάντια στους αγωνιστές.

Ούτε γίνεται να τον ξεχάσουμε για τον βασανισμό του αναρχικού αγωνιστή Ν. Ρωμανού το 2014. Με τις συνεχείς απορρίψεις των αιτημάτων αδείας από πλευράς του, οδήγησε τον Ν. Ρωμανό σε πολυήμερη απεργία πείνας. Οι συνεχείς υπεκφυγές, μια σειρά από ψέματα εν μέσω της απεργίας, και με πρόθεση για αναγκαστική σίτιση, φαινόταν ξεκάθαρα ότι αποσκοπούσαν στον βασανισμό και στην εξόντωσή του.

Ο Αθανασίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καμουφλαρισμένος φασίστας, που στηρίζει φανερά μαζί με την ΧΑ τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Μουτζούρη, κάτω από την συγκάλυψη του οποίου γίνονται τα πογκρόμ και τα μπλόκα μεταναστών στη Λέσβο. Είναι ένας ακόμα δωσίλογος, που μαζί με τουςναζί της χρυσής αυγής και τον Άρη Χατζηκομνηνό, υποστηρίζουν τα κλειστά κέντρα κράτησης σε ξερονήσια, όπως έκαναν και οι πρόγονοί τους ενάντια στους αντάρτες.

Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία δεν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει ανενόχλητος από το αεροδρόμιο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter