Σκάνδαλο Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τη μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη για το σβησμένο όνομα Λοβέρδου

Σκάνδαλο Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τη μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη για το σβησμένο όνομα Λοβέρδου

Παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το σβησμένο όνομα Λοβέρδου σε έγγραφο που αποδεικνύει ότι πήρε χρήματα από τη Novartis. Συγκεκριμένα, εισαγγελέας ποινικής δίωξης θα αναλάβει να διερευνήσει από ποιον υπήρξε αλλοίωση του επίμαχου εγγράφου.

Όλα αυτά μετά τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατζίδη. Εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, υπογράμμισε: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη».

Διαβάστε τη συνέχεια: Σκάνδαλο Novartis: Μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη: «Ας βρει η Δικαιοσύνη ποιος έσβησε τα ονόματα»

Η αποκάλυψη του Documento

Παραποίησαν στις μεταφράσεις τα επίσημα έγγραφα του FBI για να «καθαρίσουν» τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για να… χαθεί στη μετάφραση, ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερώσει ήδη από τις 25 Μαΐου 2017 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος χρηματίστηκε με είκοσι χιλιάδες ευρώ από τη Novartis. Φυσικά, το όνομα δεν χάθηκε στη μετάφραση, αφού πρόκειται για ξεκάθαρο ξέπλυμα. Η μετάφραση του επίμαχου εγγράφου στα ελληνικά, περατώθηκε στις 12 Απριλίου του 2021 από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όταν η διερεύνηση της υπόθεσης διενεργείται από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ένα γεγονός, που εκτός του ότι αναδεικνύει ξεκάθαρα τον δόλο και τη σκοπιμότητα που ακολουθήθηκε προκειμένου το σκάνδαλο Novartis να βαφτιστεί σε «σκευωρία», επιφέρει και ποινικές ευθύνες.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που στέλνει το FBI στην εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το 2012 η NVG (σ.σ. Novartis Ελλάς) πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ξεπλύθηκαν μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».

Διαβάστε τη συνέχεια: Σκάνδαλο Novartis – Ιδού τα έγγραφα-αποδείξεις: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας 

Πουλάει… τρέλα ο Λοβέρδος

Στο μεταξύ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ο Ανδρέας Λοβέρδος πουλάει… τρέλα.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του ως αποδέκτη μίζας, εμφανίστηκε πρωί πρωί καλεσμένος στον ΣΚΑΪ για να μιλήσει για τα Εθνικά θέματα. Και φυσικά, μετά τις μακροσκελέστατες τοποθετήσεις για την Τουρκία και τον Ερντογάν, ερωτήθηκε σχετικά με την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου.

Τότε λοιπόν, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε: «Βεβαίως υπάρχει. Είναι ένα έγγραφο γνωστό από το 2017. Δεν το έστελνε η εισαγγελία διαφθοράς στη Βουλή γιατί εκεί φαίνεται πως ένας μάρτυρας με κουκούλα ήταν και στην Αμερική και εδώ. Στη Βουλή το πήγε ο Αγγελής, με τα ονόματα. Υπάρχει σε 3 τουλάχιστον δικογραφίες. Όπου από τον Απρίλιο του 2020 και το πήγα εγώ ο ίδιος».

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν «γιατί σβήστηκαν τα ονόματα», ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μπόρεσε να κρύψει την… έκπληξή του(!): «Έλα ντε. Δεν μπορεί να δώσει καμία λογική εξήγηση κανένας» ενώ το χαρακτήρισε ως: «Μία ιστορία που δε βγάζει κανένα νόημα».

Διαβάστε τη συνέχεια: Σκάνδαλο Novartis: Πουλάει… τρέλα ο Λοβέρδος – Δεν ξέρει τίποτα για την παραποίηση του εγγράφου

 

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη: «Ας βρει η Δικαιοσύνη ποιος έσβησε τα ονόματα»

Σκάνδαλο Novartis – Ιδού τα έγγραφα-αποδείξεις: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας 

Σκάνδαλο Novartis: Η μεταφράστρια απαντά στο Documento και διαψεύδει το ΥΠΕΞ – «Στην μετάφρασή μου υπάρχουν τα ονόματα»

Κουβέντα από Λοβέρδο για την παραποίηση του εγγράφου του FBI – Του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έσβησαν από τα επίσημα έγγραφα του FBI το όνομα υπουργού που χρηματίστηκε από τη Novartis!

Χειρδάρης (συνήγορος Τουλουπάκη): Άλλαξαν τη μετάφραση στο σημείο που έλεγε ότι η Novartis «πλήρωσε» συγκεκριμένο πρώην υπουργό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter