Πέραμα: Ξεχειλίζει η οργή στις κοινότητες των Ρομά – Νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες

Πέραμα: Ξεχειλίζει η οργή στις κοινότητες των Ρομά – Νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες

Ξεχειλίζει η οργή στις κοινότητες Ρομά μετά το θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη αλλά και την την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους και χωρίς περιοριστικούς όρους τους επτά αστυνομικούς που κατηγορούνται για κακούργημα.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης  με ωμή τους παρέμβαση στη δικαιοσύνη εκφράζουν δημόσια της ικανοποίησή τους για την δικαστική απόφαση, συγγενείς του 18χρονου αλλά και άτομα από τις Ρομά κοινότητες ζητούν δικαίωση.

Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις  σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα από ομάδες Ρομά.

Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε λάστιχα ενώ σε ορισμένους δρόμους διακόπηκε η κυκλοφορία.  Στην Αττική συγκεκριμένα έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διαφορετικά σημεία επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ αλλά και στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Εξαιτίας των συγκεντρώσεων, υπήρξαν επίσης διακοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της Ροδοδάφνης Αιγίου, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα Αχαΐας, αλλά και στη εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου, στο ύψος της Νέας Κίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Σαμπάνη σε δήλωση τους που δόθηκε στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για προκλητική απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους οι 7 αστυνομικοί. Η απόφαση σημειώνουν ρίχνει λάδι στη φωτιά, την ώρα που υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται οι αστυνομικοί.

Ταυτόχρονα, ζητούν από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. να θέσουν τους κατηγορούμενους σε διαθεσιμότητα, χαρακτηρίζοντάς τους επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter